Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 04 jul 2019

Dilemma's met Dione Voskamp: 'Schaatsen maakt de winter oké'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Dione Voskamp.

Bio
Naam: Dione Voskamp
Geboortedatum: 09-01-1997
Geboorteplaats: Delft
Team: RTC Noord/Fryslân
Bijzonder: Voskamp maakte afgelopen zomer na zes jaar de overstap van RTC Zuidwest naar RTC Noord.
Twitter: @DioneVoskamp
Instagram: @dionevoskamp

Dilemma's
500 of 1000 meter
"Sowieso de 500 meter, die ligt mij veel beter. Bovendien is voor mij de kans het grootst om op deze afstand internationaal mee te doen. Hoe korter de afstand hoe beter dat voor mij is. Wat mij betreft mag de 100 meter ook wel een olympisch nummer worden, haha."

WK Sprint of WK Afstanden
"Op een WK Afstanden heb ik meer kans met de 500 meter, dus ga ik voor de WK Afstanden. Bij een sprinttoernooi verlies ik gewoon te veel tijd op de 1000 meter."

Wereldkampioen of wereldrecord
"Da's een goeie! Dan denk ik toch wel wereldkampioen, want dan heb je echt een titel. Daarnaast staat er bij een WK ontzettend veel druk op en moet je op dat moment heel goed rijden. Voor een wereldrecord heb je meerdere kansen.

Holland Cup of World Cup
"De World Cup natuurlijk, al heb ik nog nooit een World Cup bij de senioren gereden. Ik was er het afgelopen seizoen heel dichtbij (Voskamp werd zesde bij het World Cup kwalificatietoernooi terwijl de beste vijf zich plaatsten, red.), maar jammer genoeg meldde niemand zich af. Komend seizoen hoop ik me op eigen houtje te plaatsen en dan ben ik ook van niemand meer afhankelijk. Aan de andere kant heeft het ook geen haast, ik ben nog jong en ontwikkel me elk jaar nog. Nu ik de overstap naar Friesland heb gemaakt, hoop ik weer een stap vooruit te maken."

WK-goud of olympisch zilver
"Olympisch zilver. De Olympische Spelen zijn maar één keer in de vier jaar terwijl een WK elk jaar is. Dan is het toch wel gaaf als je op de Spelen een medaille wint. Natuurlijk baal je als je goud verliest, maar de Spelen zijn voor mij het absolute hoofddoel en daar praat iedereen altijd over."

RTC Zuidwest of RTC Noord/Fryslân
"Ha, die is gemeen! Ik heb zes jaar bij het RTC Zuidwest gezeten en heb het daar heel erg naar mijn zin gehad. Het was een leuk team en ben goed geholpen door iedereen. Toch had ik het idee dat ik een nieuwe prikkel nodig had om weer een nieuwe stap te kunnen zetten. De overstap naar Friesland is voor mij de beste keus, het is ook een heel goed team. Na afgelopen seizoen had ik het idee dat iedereen bij RTC Zuidwest zoekende was. Ik wilde niet te lang wachten en besloot zelf contact op te nemen met teams. Zo had ik ook naar Team IKO gekund, maar ik koos voor Friesland."

Zomer of winter
"Zomer. Ik vind het heerlijk om nu de zomertrainingen te doen. Lekker fietsen en skeeleren in het zonnetje, dat is genieten. De winter is daarentegen koud en naar, al vind ik sneeuw wel heel leuk. Het is maar goed dat ik op schaatsen zit, dan heb je tenminste wat te doen in de winter. Schaatsen maakt de winter nog een beetje oké."

Raften of surfen
"Ik heb het allebei één keer gedaan, maar surfen is niet echt iets voor mij. Ik was een kwartier bezig om door een golf te komen. Dan ben je er eindelijk doorheen, probeer je rechtop op je surfbord te staan en dan komt de volgende golf alweer. Nee, doe mij dan maar raften. Dat heb ik een keer in Kroatië gedaan en dat was wel leuk!"

Tekenen of schilderen
"Tekenen. Ik ben grafisch vormgeefster en werk bij een reclamebureau in Zuid-Holland, genaamd Vormgvr. Ik maak voornamelijk logo's, websites, folders en flyers op de computer. Vroeger heb ik ook veel getekend en ik vind het leuk om in mijn vrije tijd handlettering te maken. Omdat ik nu in Heerenveen train, ben ik nog op zoek naar een nieuwe baan in het noorden. Als je niet aan de top staat, is het lastig om financieel rond te komen, dus dan wil je toch wel je andere talenten blijven ontwikkelen. Ik hoop binnenkort iets te vinden. Mocht iemand tips hebben, hoor ik het graag!"

Spotify of radio
"Spotify. Ik zit lekker op het abonnement van mijn vader, dus ik kan gewoon gratis muziek luisteren zonder reclame. Ik luister vaak naar Tropical House of Deep House, dat vind ik heerlijke muziek. Op de radio hoor je meestal Top 40-muziek, daar ben ik gauw klaar mee."

Zingen of dansen
"Dansen. Ik kan echt niet zingen. Gewoon écht niet. Als ik iets zing, zeggen mensen meteen: 'Doe maar niet!' Als ik een keer naar een feestje ga, vind ik het wel leuk om de dansvloer op te gaan."

Hakken of sneakers
"Ik draag 90 procent van de tijd sneakers, maar voor speciale gelegenheden vind ik het leuk om hakken aan te doen. Dan lijk ik ook nog wat groter, haha! Mijn trainer zei vroeger: 'Je mag nooit hakken aandoen, want dan worden je kuitspieren korter'. Daar heb ik heel netjes naar geluisterd!"

Online shoppen of shoppen in de winkel
"Shoppen in de winkel, ik vind het gezellig om er met vriendinnen een leuke dag van te maken. Bovendien koop je je kleding meteen in de winkel en kun je het aandoen als je thuis bent. Als je iets online koopt, moet je vaak lang wachten en als het dan niet goed is, moet je het weer terugbrengen."

Serie of film
"Serie, daar kan je langer naar kijken. Ik vind onder andere Friends, How I Met Your Mother en The 100 leuk om te zien."

Boek of tijdschrift
"Boek. Als ik op het strand lig, heb ik vaak een boek bij me. Ik lees het liefst klassieke romans of thrillers. Die lezen het makkelijkst."

Uit eten of zelf eten koken
"Uit eten vind ik altijd heel erg leuk, tenzij je drie weken op vakantie bent en elke dag uit eten gaat. Het moet wel speciaal blijven en je moet ervan kunnen genieten. Eén keer per maand is perfect! Wat ik graag eet? Risotto, lasagne, pizza, sushi of een lekker stuk zalm."

Concert of festival
"Lastig... Ik ben ooit eens naar een concert van Beyoncé geweest en dat was supergaaf! Een festival is ook leuk om met je vrienden naar toe te gaan, al is het nadeel dat het vaak de hele dag duurt en dat maakt het zwaar. Dan ga ik toch voor concert. Ik zou graag nog eens naar een concert van Ed Sheeran of Bruno Mars willen."

Meer dilemma's op donderdag lezen?  Klik hier!


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan