Ireen Wüst en Letitia de Jong stappen in het huwelijksbootje
Op 21 april ging Ireen Wüst door de knieën en vroeg ze haar vriendin Letitia de Jong tijdens een vakantie op Curacao ten huwelijk. De Jong en Wüst, die sinds 2017 een stel zijn, hebben nog geen precieze datum wanneer het festijn plaatsvindt. De Jong was er in Gangneung bij toen Wüst voor de vijfde keer olympisch kampioen werd en geschiedenis schreef. Wüst was op haar beurt heel dankbaar dat De Jong haar heeft zien winnen.
Team Reggeborgh gaat in beroep tegen aanwijzen Nuis
Op het laatste langebaantoernooi van het jaar was Kjeld Nuis de meest besproken schaatser. De tweevoudig olympisch en wereldkampioen meldde zich af voor de KPN NK Afstanden nadat hij een week zware griep had. Vanwege deze 'calamiteit' zou Nuis in aanmerking komen voor een aanwijsplek op de 1000 en 1500 meter. Die aanwijsplek kreeg hij voor de WK Afstanden en dat viel niet in goede aarde bij Dai Dai N'tab en Koen Verweij. Al tijdens het weekend lieten beide rijders weten niet op voorhand akkoord te gaan en Team Reggeborgh ging dus in beroep bij de KNSB.
Wedstrijdkalender langebaan 2019/2020 bekend
Wanneer is de eerste wedstrijd van het seizoen? Wanneer is het eerste titeltoernooi in Thialf? Het zijn vragen waar veel mensen antwoord op willen. Een seizoen wat in juli startte met een pilot mass start-wedstrijd in Heerenveen en wordt afgesloten in Thialf met de ISU World Cup-finale. In dit artikel zie je welke wedstrijden er nog meer in Nederland worden gereden.
Wüst & De Jong opgelucht: 'Dit is blijkbaar echte liefde'
Op de slotdag van de KPN NK Afstanden ging er een kreet van opluchting door Thialf na de 1000 meter bij de vrouwen. Het was Ireen Wüst en niet omdat zij zich had geplaatst na een 'gekke en memorabele' race, maar juist vanwege het startbewijs voor haar verloofde Letitia de Jong. "Ik had liever dat zij zich zou plaatsen dan ik", stelde een eerlijke Wüst na afloop. Het stel mocht vervolgens samen op het podium staan met winnares Jutta Leerdam.
Sjinkie Knegt met brandwonden naar het ziekenhuis
Een dag voordat het EK Shorttrack zou beginnen, was Nederland in rep en roer over het nieuws van Sjinkie Knegt. Bij het aansteken van de houtkachel bij hem thuis zetten de vlammen zijn kleding in brand. Een paar weken later onderging hij een huidtransplantatie en eind februari mocht hij weer naar huis om verder te herstellen. De eerste stappen op het ijs zette hij halverwege juni en dat voelde voor hem 'als vanouds'. Of hij komend seizoen nog in actie komt? "Ik hoop het."
Paulien van Deutekom (37) overleden
Een grote schok vond plaats in schaatsland Nederland toen het nieuws naar buiten kwam dat Paulien van Deutekom was overleden. De voormalig wereldkampioene allround was al geruime tijd ziek en verloor de strijd tegen longkanker. Haar vriendinnen richtten hierna de Paulien van Deutekom Foundation op om geld in te zamelen voor onderzoek naar longkanker en om mensen wél herinneringen met hun dierbaren te laten maken. ('In Memoriam': Paulien van Deutekom).
Ireen Wüst: 'Ik wist niet dat verdriet zo'n pijn kon doen'
Voor Wüst kwam het verlies van haar beste vriendin keihard aan. In een monoloog vertelde ze over het zwaarste wat ze ooit in haar leven heeft meegemaakt en hoe ze het voor elkaar kreeg om in zo'n verdrietig seizoen wereldkampioen te worden. "Het leven gaat door en dan kun je er maar beter het beste van maken. Hoe kort ik haar ook heb mogen meemaken, ze zal voor altijd in m'n hart blijven."
Nieuwe verhalenreeks: Hoe is het met?
In 2019 begonnen we met de serie 'Hoe is het met?' en dat leverde een aantal bijzondere verhalen op. Behalve Hilbert van der Duim en Jochem Uytdehaage gingen we ook langs bij Annamarie Thomas en Gretha Smit. Langs bij Tonny de Jong-Knoll zat er echter niet in, aangezien zij al jaren in Canada woont. Wel konden we haar bellen en vertelde ze over wat ze nu doet en wat haar het meest is bijgebleven in haar carrière.
Schaatsers spreken zich uit: 'Schandalig dat de ISU hierin snijdt'
De beslissing van de ISU om de 1000 meter in Polen en de 1500 meter in Nagano te schrappen schoot bij de langebaanschaatsers in het verkeerde keelgat. Onder meer Kjeld Nuis, Thomas Krol, Jorien ter Mors en Kai Verbij spraken hun onvrede uit. In navolging van de Nederlandse schaatsers lieten ook Brittany Bowe, Miho Takagi en Sverre Lunde Pedersen van zich horen. "Dit zijn de mooiste afstanden, die horen gewoon in het wereldbekercircuit thuis."
Joy Beune strijdvaardig: 'Ik wil niet meer alleen achterblijven'
In haar eerste jaar bij de senioren won Joy Beune haar eerste wereldbekermedaille, won ze zilver op de WK Afstanden met de team pursuit en pakte ze de zilveren medaille op het KPN NK Allround. Na haar succesvolle eerste seizoen bij Team Jumbo-Visma hoopte Beune de lijn door te trekken naar het nieuwe seizoen, maar bij het WCKT was haar lichaam 'leeg' en plaatste ze zich niet voor de World Cups. Hoe staat ze er nu voor? Dat lees je hier.