Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2019

Sjinkie Knegt verlaat Brandwondencentrum Groningen

Sjinkie Knegt heeft vandaag het Brandwondencentrum in het Groningse Martini Ziekenhuis verlaten. De brandwonden die hij op 10 januari opliep bij het aansteken van een houtkachel zijn zo ver genezen, dat hij van zijn artsen thuis in Bantega verder mag herstellen. Dat proces zal nog wel enkele maanden duren.

Foto : Tim Buitenhuis

"Ik ben superblij dat ik naar huis mag", zegt de onfortuinlijke shorttracker. "Wie mij een beetje kent, weet dat zeven weken oneindig lang aanvoelen. Maar mijn verblijf in het ziekenhuis is goed verlopen. Ik ben uitstekend verzorgd door het team van het Brandwondencentrum. Mijn dank aan hun is groot."

Knegt raakte gewond op 10 januari, één dag voor de start van het EK Shorttrack in Dordrecht. Dat toernooi zou hij, vanwege een spierkwetsuur, als toeschouwer bijwonen. In plaats daarvan belandde de 29-jarige Fries per ambulance in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Op 29 januari onderging hij daar een huidtransplantatie. Van die ingreep is hij inmiddels zo goed hersteld, dat hij naar huis mag. 

Optimistisch
Knegt maakt het goed en is optimistisch over zijn verdere herstel. Wat hem heeft gesterkt zijn de vele blijken van medeleven, afkomstig uit heel het land. "Ik ben echt overrompeld door alle kaarten, berichten en andere steunbetuigingen van alle mensen", zegt hij. "Dat heeft me goed gedaan en het helpt me om te werken aan mijn comeback."

Knegt heeft besloten om bij zijn ontslag uit het ziekenhuis één keer zijn verhaal te vertellen over wat hem de afgelopen tijd is overkomen. Dat uitgebreide interview is terug te vinden op NOS.nl. "In het ziekenhuis heb ik al mijn energie nodig gehad om te genezen van mijn verwondingen. Dat herstel is nog niet klaar en ik zal de komende tijd al mijn energie nodig hebben om weer de oude Sjinkie te worden. Meer interviews geef ik daarom voorlopig niet. Ik wil dat jullie me snel weer terugzien op het ijs."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan