Na een half uur trainen stapte Sjinkie Knegt dinsdagochtend met een 'big smile' van het ijs af. Voor de 29-jarige shorttracker waren het zijn eerste rondjes op het ijs sinds het trieste ongeval in januari. "Het ging best goed, vond ik", stelde Knegt tevreden.

Bondscoach Jeroen Otter had met verbazing staan kijken hoe zijn pupil de eerste rondjes op het ijs van De Vechtsebanen verteerde. "Al na twee rondjes dacht ik: nou, dit ziet er goed uit. Je merkte wel dat de specifieke vermoeidheid sneller kwam dan bij de anderen, maar over het algemeen is dit tien keer beter dan ik had gedacht. Nee, aan zijn attitude is niets veranderd."

Knegt vertelde na afloop van de training geen pijn te hebben gevoeld. Hij trainde (en testte) met compressiekleding en daarnaast deed het strakke schaatspak zijn werk. "We hadden er wel wat angst voor vooraf", gaf Otter eerlijk aan. "Normaal gesproken heb je wel pijn aan je voeten, zeker als het warmer wordt, wil zo'n voet nog wel uitzetten. Ik kan me voorstellen dat zijn lichaam nog wat gezwollen is, maar ik heb hem er verder niet over gehoord."

Aanvankelijk zou Knegt nog een paar dagen gewacht hebben met schaatsen, maar toen hij hoorde dat de rest van de Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) het ijs op ging, kriebelde het bij hem ook. "Ik heb hier echt naar verlangd. Of het gek voelde? Nee, het voelde als vanouds. Ik zeg altijd: schaatsen verleer je niet. Ik was tevreden over hoe het vandaag ging, het ging best aardig!"

Komende donderdag gaat de NTS, inclusief Knegt, op trainingskamp naar Font Romeu. "Ik weet niet of ik elke dag ga schaatsen, maar ik ga zéker schaatsen. Als het niet gaat, gaat het niet." Otter vult aan. "Dit was ook de insteek: we wilden hem het liefst zo snel mogelijk terug op het ijs. Ja, en als het dan gebeurt, zijn we heel erg content."

Door Rijcko Treep - Laatste update op 11 jun 2019 om 17:15