Tickets
Shop
Nieuws 04 mrt 2014

Overheidsgeld voor dak op ijsbaan Quebec

Het Canadese ministerie van infrastructuur heeft 32,5 miljoen Canadese dollars beschikbaar gesteld voor de overkapping van de ijsbaan van Quebec.


De totale kosten voor de overkapping van de Gaétan Boucher Oval worden geraamd op 100 miljoen, maar met de financiële injectie van de federale overheid lijkt de uitvoering van de plannen dichterbij dan ooit. "We zijn zeer tevreden en positief gestemd", zegt Robert Dubreuil, voorzitter van de schaatsbond van Quebec tegenover La Presse.

"Natuurlijk zullen er nog allerlei politiek debatten gevoerd worden. Er zijn mensen voor, er zijn mensen tegen. Het is van belang dat de mensen begrijpen dat het een project is om de lichaamsbeweging te promoten. De schaatsers kunnen er het hele jaar van profiteren. Het is een project dat iedereen raakt."

De ijsbaan in Quebec kan de derde overdekte ijsbaan van Canada worden, aangezien de Richmond Olympic Oval, de olympische 400-meterbaan van de Winterspelen in Vancouver niet meer in gebruik is voor het langebaanschaatsen. De twee overige ijsbanen liggen in Calgary en Fort St. John.

Impuls

Er wordt in de regio verwacht dat de overdekking van de ijsbaan zal lijden tot een fikse impuls voor het langebaanschaatsen in het Franstalige oosten van Canada.

Voordat de ijsbaan in Calgary voor de Spelen van 1988 werd opgeleverd klopte in Quebec het hart van het Canadese langebaanschaatsen. Meer dan driekwart van de nationale selectie was opgegroeid op de Gaétan Boucher Oval, vernoemd naar de tweevoudig goudenolympischemedaillewinnaar en inwoner van de provincie Quebec.

Na de bouw van de Olympic Oval in Calgary verplaatste het Canadese schaatsen zich naar het westen. Op dit moment is de half-Marokkaanse schaatser Muncef Ouardi de enige Canadese olympiër die in Quebec traint.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan