Tickets
Shop
Nieuws

Start to Skate, niveau 5: Met twee handen op de rug

In het kader van Start to Skate van de KNSB biedt schaatsen.nl online de basisoefeningen voor het skaten aan. In overzichtelijke video's krijg je de grondbeginselen van het skeeleren uitgelegd. Zo kan je zelf na een clinic of cursus nog extra oefenen of je van tevoren voorbereiden.

We zijn nu toe aan niveau 5: de houding, balans en stabiliteit, behendigheid, afzet op het rechte eind en tot slot de bocht met pootje over.

Als je alle oefeningen van niveau 5 onder de knie hebt kun je twee minuten in de basishouding rijden met twee armen op je rug en een ontspannen bijhaal. Je kunt je skate recht onder je lichaamszwaartepunt neerzetten bij zoveel hoog als laag ritme.

Daarnaast kun je snelheid blijven maken door effectief en krachtig af te zetten over een afstand van honderd meter (Steigerung). Én je hebt geleerd om met een beetje vaart een A-frame turn en stappend een V-rem te maken. In de bocht kun je nu pootje over maken zonder snelheid te verliezen.

Met de pijlen rechts en links van onderstaande video's kan je de vijf afleveringen van niveau 5 bekijken.

Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport. 

Start to Skate, niveau 1: de basis
Start to Skate, niveau 2: een stapje verder
Start to Skate, niveau 3: van één been tot pootje over
Start to Skate, niveau 4: rust en ontspanning
Start to Skate, niveau 5: met twee handen op de rug
Start to Skate, niveau 6: verschillende hoeken

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan