Tickets
Shop
Nieuws

Start to Skate, niveau 4: Rust en ontspanning

In het kader van Start to Skate van de KNSB biedt schaatsen.nl online de basisoefeningen voor het skaten aan. In overzichtelijke video's krijg je de grondbeginselen van het skeeleren uitgelegd. Zo kan je zelf na een clinic of cursus nog extra oefenen of je van tevoren voorbereiden.

We zijn nu toe aan niveau 4: de houding, balans en stabiliteit, behendigheid, afzet op het rechte eind en tot slot de bocht met pootje over.

Als je alle oefeningen van niveau 4 onder de knie hebt kan je tijdens het skaten één minuut met één arm op de rug de basishouding vasthouden met een ontspannen bijhaal. Daarbij voer je je afzet in drie fases uit. Je zet eerst je gewicht op je skate, haalt dan rustig bij en kan ten slotte schuin hangen en zijwaarts afzetten. 

Daarnaast leer je op één been door te rollen in een rechte lijn, waarbij je maximaal één meter uit mag wijken. Qua behendigheid kan je skatend een stoep af zonder te stoppen en je kan zowel links- als rechtsom een haakse bocht maken met twee keer pootje over.

Met de pijlen rechts en links van onderstaande video's kan je de vijf afleveringen van niveau 4 bekijken.

Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport. 

Start to Skate, niveau 1: de basis
Start to Skate, niveau 2: een stapje verder
Start to Skate, niveau 3: van één been tot pootje over
Start to Skate, niveau 4: rust en ontspanning
Start to Skate, niveau 5: met twee handen op de rug
Start to Skate, niveau 6: verschillende hoeken

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan