Tickets
Shop
Nieuws

Start to Skate, niveau 1: De basis

In het kader van Start to Skate van de KNSB biedt schaatsen.nl online de basisoefeningen voor het skaten aan. In overzichtelijke video's krijg je de grondbeginselen van het skeeleren uitgelegd. Zo kan je zelf na een clinic of cursus nog extra oefenen of je van tevoren voorbereiden.

We beginnen met niveau 1: de basishouding, balans en stabiliteit, remmen, afzet op het rechte eind en tot slot de bocht.

Als je alle oefeningen onder de knie hebt, kan je in stand op skates een ontspannen basishouding aannemen en deze gedurende 20 seconden vasthouden. Je kan vaart maken door in de basishouding heen en weer te stappen in een V-pas (waggelen).

Daarnaast kan je op twee skates 15 meter doorrollen. Remmen doe je door in een rechte lijn op een vast punt aan te sturen en met een v-rem op een vooraf afgesproken plaats tot stilstand te komen. Je kan met een beetje vaart op twee voeten sturen en zo een bocht maken, naar links of rechts.

Met de pijlen rechts en links van onderstaande video's kan je de vijf afleveringen van niveau 1 bekijken.

Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport. 

Start to Skate, niveau 1: de basis
Start to Skate, niveau 2: een stapje verder
Start to Skate, niveau 3: van één been tot pootje over
Start to Skate, niveau 4: rust en ontspanning
Start to Skate, niveau 5: met twee handen op de rug
Start to Skate, niveau 6: verschillende hoeken


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan