Tickets
Shop
Nieuws

Start to Skate, niveau 3: Van één been tot pootje over

In het kader van Start to Skate van de KNSB biedt schaatsen.nl online de basisoefeningen voor het skaten aan. In overzichtelijke video's krijg je de grondbeginselen van het skeeleren uitgelegd. Zo kan je zelf na een clinic of cursus nog extra oefenen of je van tevoren voorbereiden.

We zijn nu toe aan niveau 3: de houding, balans en stabiliteit, behendigheid, afzet op het rechte eind en tot slot de bocht met pootje over.

Als je alle oefeningen van niveau 3 onder de knie hebt kan je tijdens het skaten de basishouding, rollend met het gewicht boven één been gedurende tien seconden vasthouden. Hierbij zet je zowel links als rechts afwisselend 'zijwaarts’ af. Daarbij kan je bij de afzet schuin hangen tegen de afzetskate

Op één been kan je vijf meter in een rechte lijn doorrollen, maximaal één meter uitwijken, zowel links als rechts. Je kan in de 'lange stand' over een hobbel rijden, een bermstop maken en zijwaarts een stoepje op- en afstappen. In de bocht kan je een keer ‘pootje over’, zowel links als rechts.

Met de pijlen rechts en links van onderstaande video's kan je de vijf afleveringen van niveau 3 bekijken.

Met Start to Skate, een initiatief van de KNSB, kunnen volwassen skaters op een laagdrempelige manier kennismaken met de skatesport. 

Start to Skate, niveau 1: de basis
Start to Skate, niveau 2: een stapje verder
Start to Skate, niveau 3: van één been tot pootje over
Start to Skate, niveau 4: rust en ontspanning
Start to Skate, niveau 5: met twee handen op de rug
Start to Skate, niveau 6: verschillende hoeken

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan