Live
Shop
Nieuws 21 jan 2021

In de bubbel met Carlijn Achtereekte: 'Mijn eigen kussen is echt heilig'

Sinds vorige week maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende weken gaan doorbrengen, vragen we de sporters naar hun dagelijkse bezigheden. Met vandaag: Carlijn Achtereekte.

Foto : Sander Chamid

Naam: Carlijn Achtereekte
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Heerenveen
Neemt deel aan: World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 4

Vier weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop? 
"In eerste instantie zag ik er wel tegenop en maakte ik het groter dan het is. Nu heb ik zoiets van: wat zijn nou vier weken? Het is dít of niks. Als dit de enige manier is dat het door kan gaan, heb ik dat er zeker voor over. Bovendien heeft het ook wel iets grappigs. Je zit met alle WK-, EK- en World Cup-gangers in hetzelfde hotel en gaat daar de komende weken niet uit. Het hotelleven is niet per se mijn hobby, maar uiteindelijk is dit wel de beste plek om je voor te bereiden op een wedstrijd. Thuis heb je toch wat meer afleiding." 

Wie of wat ga je het meest missen?
"Ik ga vooral mijn vrijheid missen, dat je niet even een bakkie kunt doen bij een vriendin of langs kunt gaan bij je familie. Ik heb dit jaar een nichtje gekregen en die wordt elke dag groter. Nu mag ik daar vier weken niet naartoe, dat is wel jammer."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"Mijn eigen kussen, die is voor mij echt heilig. Ik zeul hem eigenlijk altijd mee, ook als we naar de andere kant van de wereld moeten. Verder heb ik een aantal kaarsjes meegenomen, zodat het toch een beetje voelt als mijn eigen huisje. Met de meiden van Jumbo-Visma hadden we het er al over: je moet het zo gezellig en comfortabel mogelijk maken."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Dat is heel divers, maar nu ik onlangs de Top 2000 heb geluisterd, denk ik wel: jeetje, wat maakten ze vroeger mooie, rauwe muziek. Van Prince tot de Red Hot Chili Peppers: dat soort bands mis ik nu wel echt, al moet ik eerlijk zeggen dat Suzan en Freek ook hele mooie liedjes maken."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Sinds deze maand kan ik weer naar de serie 'Grey's Anatomy' kijken. Videoland had hem er een poos geleden zomaar afgegooid, terwijl ik er middenin zat. Gelukkig staat 'ie nu weer online en kan ik er de komende weken lekker veel naar kijken."

Wat is je guilty pleasure?
"Dat zijn van die pindarotsjes. Ik hou van noten en chocola, dus dan zijn pindarotsjes de perfecte combinatie. Ik heb er ook een paar meegenomen in m'n koffer. Ik heb zoiets van: als je het nou verdeelt over zeven dagen of als je het in één keer opeet, die suikers krijg je links of rechts toch wel, haha."

Wanneer zijn voor jou de vijf weken geslaagd?
"Als ik wereldkampioen op de 5 kilometer ben geworden. Mijn eerste WK Afstanden reed ik zes jaar geleden in Heerenveen, toen mocht ik ook de 5 kilometer rijden en won ik zilver. Hoe mooi zou het zijn als ik het dit jaar nog ietsje beter kan doen? Het belangrijkste is in ieder geval dat ik alles uit mezelf haal, dat is de afgelopen maanden nog wel eens een struggle geweest. Ik weet dat het erin zit, maar het is me op de een of andere manier nog niet gelukt om het over te brengen op het ijs. Hopelijk kan ik daar de komende weken verandering in brengen!"

Bekijk hier de andere van de serie:
In de bubbel met Marwin Talsma
In de bubbel met Francesca Lollobrigida
In de bubbel met Patrick Roest
In de bubbel met Femke Kok
In de bubbel met Bart Swings
In de bubbel met Melissa Wijfje
In de bubbel met Ivanie Blondin
In de bubbel met Havard Lorentzen

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan