Live
Shop
Nieuws 14 jan 2021

In de bubbel met Femke Kok: 'Ga elke avond facetimen met Tjerk'

Sinds maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende vijf weken gaan doorbrengen, roepen we de rubriek 'In de bubbel met' in het leven. Met vandaag: Femke Kok.

Foto : Neeke Smit

Naam: Femke Kok
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Nij Beets
Neemt deel aan: EK Sprint, World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Aan de ene kant kijk ik er heel erg naar uit, want er staan heel wat leuke wedstrijden op het programma. Maar aan de andere kant betekent het wel dat ik mijn familie vijf weken zal moeten missen. Als schaatsers zijn we natuurlijk ontzettend bevoorrecht dat we in deze periode mogen schaatsen en als we dan vijf weken in een hotel moeten zitten, heb ik dat er wel voor over."

Wie of wat ga je het meest missen?
"Sowieso mijn familie, Tjerk (de Boer, red.) en mijn ouders. Vooral mijn moeder moet er nog even aan wennen dat ik zo lang van huis ben. Ze zei al: 'Jeetje, vijf weken is echt heel lang!', waarop ik reageerde: het komt wel goed, voor je het weet, ben ik weer thuis! Met Tjerk heb ik afgesproken om elke avond te facetimen. Ik vind het jammer dat we elkaar zo lang niet kunnen zien, maar hij weet gelukkig waar het allemaal om te doen is. Misschien kan ik vanuit het krachthonk een keer naar hem zwaaien als hij op het ijs staat, haha."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"M'n Macbook neem ik overal mee naartoe. Ik gebruik hem niet alleen voor het kijken naar films en series, maar ook om te facetimen met mijn vriendinnen. Tegenwoordig zitten ze allemaal ergens anders; één iemand woont zelfs in Amerika waar ze voetbalt op een campus. Met de groep hebben we al afgesproken dat we elkaar de komende weken regelmatig gaan spreken."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Ik ben heel basic, luister met name naar de Top 40, maar het hangt ook heel erg van m'n stemming af. De ene keer wil ik wat rustigere muziek en de andere keer zoek ik juist wat leuke meezingmuziek op. Als ik met iemand samen ben, vind ik het leuk om van die foute, oude muziek te luisteren."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Ik ben meer van de series, want dan heb je iets om verder te kijken. Laatst heb ik de series 'Bridgerton' en 'The Queen's Gambit' gekeken. Eerst leken deze series mij helemaal niks, maar als je er eenmaal in zit, wil je echt verder kijken. Michelle (de Jong, red.) raadde mij onlangs 'Tiny Pretty Things' aan, dus die ga ik de komende weken mooi kijken."

Wat is je guilty pleasure?
"Het is heel fout, maar ik kan echt genieten van een American cookie triple chocolate. Dat zijn hele lekkere chocoladekoekjes, het zit een beetje tussen een brownie en een koekje in. Van de buitenkant zijn ze heel knapperig en van binnen heel zacht. Ik was eigenlijk van plan om er eentje mee te nemen de bubbel in, maar ze lagen niet meer in de supermarkt."

Wanneer zijn voor jou de vijf weken geslaagd?
"Als ik goeie ritten heb neergezet en er alles heb uitgehaald wat erin zat. Ik heb nog nooit een EK Sprint gereden, dus dat zal sowieso een nieuwe ervaring worden. Ook ben ik benieuwd hoe ver ik dit jaar kan komen op de 500 meter bij de WK Afstanden. Vorig jaar eindigde ik als negende en het zou mooi zijn als ik het dit jaar beter doe."

Bekijk hier de andere van de serie:
In de bubbel met Marwin Talsma
In de bubbel met Francesca Lollobrigida
In de bubbel met Patrick Roest

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan