Live
Shop
Nieuws 12 jan 2021

In de bubbel met Francesca Lollobrigida: 'Jammer dat we niet kunnen shoppen'

Sinds maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende vijf weken gaan doorbrengen, roepen we de rubriek 'In de bubbel met' in het leven. Met vandaag: Francesca Lollobrigida.

Foto : Sander Chamid

Naam: Francesca Lollobrigida
Leeftijd: 29
Land: Italië
Neemt deel aan: EK Allround, World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Ik kijk er zeker naar uit! In Italië zijn we al een beetje aan het idee gewend; we hebben onlangs een trainingskamp in Baselga di Pinè belegd en daar zaten we ook een soort van opgesloten."

Wie of wat ga je het meest missen?
"Het contact en de interactie met de andere schaatsers. Ik vind het altijd erg gezellig om ergens koffie te drinken en wat te kletsen, maar dat mag nu helaas niet. Daarnaast vind ik het heel erg jammer dat we niet kunnen shoppen in Nederland, haha."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"Sowieso mijn koffiezetapparaat! Ik ben gek op koffie, kan me niet eens meer herinneren waar die liefde vandaan komt. Ik noem het gewoon unconditional love."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Ik luister eigenlijk naar allerlei genres, maar het hangt ook een beetje van de stemming af. De ene keer vind ik het lekker om een ontspannen muziekje te luisteren en de andere keer mag er van mij wel wat tempo in zitten."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Ik kijk momenteel naar 'A Perfect Murder'. Het is een intrigerende en spannende serie en je moet de hele tijd geconcentreerd zijn om het plot te kunnen volgen. Een andere serie die ik erg leuk vind, is 'Bridgerton'. Dit is een dramaserie die geïnspireerd is door mijn favoriete film 'Pride and Prejudice'."

Wat is je guilty pleasure?
"Ik hou van Nutella en Italiaanse drop! Uiteraard heb ik ook wat drop in mijn koffer gestopt en hier verwacht ik wel ergens Nutella te krijgen."

Wanneer is voor jou de bubbel geslaagd?
"Ik vind al hartstikke mooi dat de bubbel voor ons is georganiseerd. De ISU heeft er, samen met House of Sports en de KNSB, alles aan gedaan om voor ons een zo veilig mogelijk toernooi op te zetten en nu is het aan ons om de regels zo goed mogelijk na te leven en er een succes van te maken!"

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
English version
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Five weeks in the 'hub'. Do you look forward to it or do you dread it?
"I’m really looking forward to it. In Italy we're already used to it, we had a training camp in Baselga di Pinè as if it was a 'hub'."

What’s the first thing you put in your suitcase?
"Of course my coffee machine! I can't remember where the love comes from, but I always say it's unconditional love!"

Who or what are you going to miss the most?
"I will definitely miss the contact and interact with other skaters. I like to drink coffee and chat with them. It's also a pity that we're not able to shop in the Netherlands, haha."

What kind of music do you listen in your spare time?
"I listen to all kind of music: from relaxing songs to energetic songs."

What's your favourite movie or series?
"At the moment, I'm watching 'A Perfect Murder'. It's intriguing and exciting, you have to be focused every moment to follow the plot. I also like 'Bridgerton', this is a modern serie inspired by my favourite movie 'Pride and Prejudice'."

What's your guilty pleasure?
"Nutella and Italian Drop! Of course I put some drop in my suitcase!"

When did the 'hub' succeed?
"For us, it's very important that the 'hub' has been organized by the ISU together with House of Sports and KNSB. They worked hard and now it's our turn to follow the rules rigidly so that the hub will succeed."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan