Live
Shop
Nieuws 11 jan 2021

In de bubbel met Marwin Talsma: 'Het zal een hele klus worden'

Vanaf vandaag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende vijf weken gaan doorbrengen, roepen we de rubriek 'In de bubbel met' in het leven. We trappen deze serie af met Marwin Talsma, die komend weekend zijn debuut maakt op het EK Allround.

Foto : Soenar Chamid

Naam: Marwin Talsma
Leeftijd: 23
Woonplaats: Grou
Neemt deel aan: EK Allround en World Cups
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Beiden wel. Ik ben iemand die graag zijn eigen ding doet, dus dan wordt het een hele klus om je vijf weken te moeten vermaken in een hotel. Aan de andere kant ben ik heel blij dat we überhaupt mogen schaatsen en dat ik het van top tot teen mag meemaken. Het gaat ongetwijfeld een bijzondere tijd worden!"

Wie of wat ga je het meest missen?
"Mijn familie, daar trek je toch elke dag mee op. We zijn een echte schaatsfamilie en delen alles met elkaar. We zullen de komende weken vast niet continu met elkaar gaan appen, maar als ik wat te melden heb, stuur ik ze uiteraard een berichtje."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"Sowieso m'n laptop, daarmee kan ik makkelijk contact houden met thuis. Verder gebruik ik de laptop om series en films op te kijken en om met mijn eigen bedrijfje aan de slag te gaan. In de zomer verhuur ik namelijk sloepen, maar die moeten nog worden opgeknapt van binnen. Misschien dat ik alvast het één en ander kan voorbereiden daarvoor. Ook neem ik een aantal boeken mee voor m'n zelfstudie voor het groot vaarbewijs en voor de rest heb ik van een vriend een PlayStation meegekregen. Ik ben totaal niet van het gamen, maar je kan het maar beter bij je hebben."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Ik heb niet echt een specifieke voorkeur, luister naar van alles. Zodra ik een leuke afspeellijst tegenkom, klik ik die aan en luister ik die gewoon af. Nederlandstalig, Duitstalig, Engelstalig, van alles wat."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Dat is verschillend, al heb ik wel een lichte voorkeur voor comedy's en thrillers waarin een beetje actie zit. Daarnaast wordt er ook nog wel eens naar een bepaalde film of serie gekeken als de titel mij aangrijpt of als iemand mij overtuigt om ergens naar te kijken."

Wat is je guilty pleasure?
"Een pizzaatje op z'n tijd vind ik wel lekker. Thuis hebben we een pizza-oven en die zetten we af en toe weleens aan."

Wanneer zijn voor jou de vijf weken geslaagd?
"Als ik voor mijn doen goeie ritten heb neergezet en het beste van mezelf heb laten zien op het EK Allround. Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik me zou plaatsen voor het EK, dus wat dat betreft is het een mooie bonus dat ik dit weekend mag rijden. Wellicht zitten er ook nog wel wat mooie PR's in!"

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan