Tickets
Shop
Nieuws 13 jan 2021

In de bubbel met Patrick Roest: 'Heb m'n vriendin al drie maanden niet gezien'

Sinds maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende vijf weken gaan doorbrengen, roepen we de rubriek 'In de bubbel met' in het leven. Vandaag is het de beurt aan Patrick Roest.

Foto : Soenar Chamid

Naam: Patrick Roest
Leeftijd: 25
Woonplaats: Heerenveen
Neemt deel aan: EK Allround, World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Het maakt mij helemaal niks uit. Als ik twaalf weken in de bubbel had moeten zitten, had ik het ook gedaan, als ik die wedstrijden maar mag rijden. Sommige mensen denken: vijf weken, wow, dat is heftig, maar ik kijk er totaal niet tegenop. Wij zijn het gewend om langere periodes weg te zijn, zo zijn we vorig jaar tijdens de eerste World Cups ook vijf weken van huis geweest. Wat dat betreft kun je beter vijf weken in een hotel in Wolvega zitten dan dat je continu aan het reizen bent."

Wie of wat ga je het meest missen?
"Dat vind ik een lastige. Uiteindelijk mis ik de meeste mensen nu al. Ik heb mijn vriendin (Victoria Stirnemann, red.) bijvoorbeeld al drie maanden niet gezien, de laatste keer was tijdens het trainingskamp in Inzell, waar we na een paar dagen alweer weg moesten. Victoria heeft zich helaas niet geplaatst voor de World Cups en voor mij is het ook niet mogelijk om die kant op te gaan. Daarnaast heb ik mijn vrienden uit Lekkerkerk al een tijd niet gezien en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Bij mijn familie ben ik deze winter ook weinig geweest; het is gewoon niet verstandig om in deze periode veel heen en weer te reizen."

Wat gaat er als eerste in je koffer?
"De PlayStation gaat zeker mee, dat is één van de dingen waarmee ik me wel ga vermaken. Zowel met de schaatsers als met mijn vrienden spelen we veel Warzone en Fortnite. Het is een mooie manier om contact te houden met elkaar, al praten we vooral over het spelletje. Nee, ik ben zeker niet de beste, Peter Michael (uit Nieuw-Zeeland, red.) is er een stuk beter in. Ik doe vooral mee voor de gezelligheid."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Meestal luister ik naar de Top 50 of een afspeellijstje van m'n broertje, daar staat van alles in. Zelf heb ik niet echt een voorkeur, vind het vooral lekker om muziek op de achtergrond aan te hebben staan of tijdens een autorit."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Ik kijk heel vaak naar de serie 'Friends'. Hoewel ik hem helemaal heb afgekeken, vind ik het niet erg om er nog eens naar te kijken. Het kijkt lekker weg en de grappen blijven leuk."

Wat is je guilty pleasure?
"Ik zou de komende weken best een keer een pizzaatje willen bestellen, maar weet niet of dat erin zit. Ik vind pizza's heel lekker en af en toe bestel ik er thuis nog wel eens eentje."

Wanneer zijn voor jouw de vijf weken geslaagd?
"Als ik aan het eind van deze periode een wereldtitel in de wacht heb gesleept, zijn mijn vijf weken zeker geslaagd! Het WK is voor mij het grootste doel, maar het zou heel lekker zijn om de 'bubbel' te beginnen met de Europese allroundtitel. Ik ga er de komende weken alles aan doen om snelle tijden te rijden en dan zien we het wel."

Bekijk hier de andere van de serie:
In de bubbel met Marwin Talsma
In de bubbel met Francesca Lollobrigida

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan