Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2021

In de bubbel met Melissa Wijfje: 'Goed om je hersenen te triggeren'

Sinds vorige week maandag bevinden de internationale schaatsers zich in de zogeheten 'bubbel', waar zij zich tot en met de WK Afstanden zullen moeten vermaken. Om erachter te komen hoe de schaatsers de komende weken gaan doorbrengen, vragen we de sporters naar hun dagelijkse bezigheden. Met vandaag: Melissa Wijfje.

Foto : Sander Chamid

Naam: Melissa Wijfje
Leeftijd: 25
Woonplaats: Heerenveen
Neemt deel aan: World Cups en WK Afstanden
Aantal weken in de bubbel: 5

Vijf weken in de bubbel: kijk je ernaar uit of zie je er tegenop?
"Ik zie er zeker niet tegenop, maar dat komt ook omdat Marcel (Bosker, red.) in de bubbel zit. We mogen sowieso al heel blij zijn dat we internationale wedstrijden kunnen rijden en uiteindelijk zullen die vijf weken ook best snel voorbijvliegen."

Hoe zijn de eerste dagen in de bubbel bevallen?
"De eerste dagen in de bubbel zijn goed bevallen en zijn eigenlijk best wel snel voorbij gegaan. Alleen de eerste dag duurde lang, omdat we in onze kamer moesten wachten op de uitslag van de pcr-test. Toen kwamen de muren wel even op mij af. Gelukkig is alles goed geregeld door ISU en Van der Valk en wordt er streng gehandhaafd op het dragen van mondkapjes en het bij je hebben van je accreditatie. Dat zorgt ervoor dat je zelf ook alert blijft en goed op de maatregelen blijft letten. Mijn dagbesteding ziet er ongeveer als volgt uit: slapen, ontbijten, trainen, lunchen, slapen, fietsen, boekje lezen, avondeten, aan mijn verslag werken en een bakkie doen met de ploeg."

Wie of wat ga je het meest missen?
"M'n ouders. Normaal gesproken zitten ze op de tribune en geven we elkaar een knuffel na de wedstrijd, maar dat zit er nu helaas niet in. Ze komen eigenlijk altijd wel kijken, vooral m'n vader vindt het mooi om te reizen. Vorig jaar waren m'n ouders allebei mee naar de WK Afstanden in Salt Lake City en maakten ze er een extra lange vakantie van. Wat ik ook wel mis, is de drukte van het heen en weer reizen. Aan de ene kant vreet het veel energie, maar het gééft je ook energie. Als laatste ga ik de supporters in het stadion missen. Het is bizar wat voor gevoel het oproept als iedereen voor je juicht"

Wat heb je als eerste in je koffer gestopt?
"Kleding, heel veel kleding, haha. En verder denk ik dat mijn laptop wel essentieel is: als ik die vergeet, ga ik vijf weken lang huilen. Met een laptop heb je in principe al het tijdverdrijf bij de hand. Behalve Netflixen kan ik ook voor school bezig. Ik studeer commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy en zit in het derde jaar. Voor een topsporter is het denk ik wel goed om een bepaalde afleiding te hebben en af en toe je hersenen te triggeren."

Naar welke muziek luister je het liefst?
"Meestal luister ik naar de Top 40, dan heb je van alles wat. Tijdens een fietsrit luister ik ook vaak naar een boek via Storytel, behalve als het een feitenboek is waar je je gedachten bij moet houden."

Naar welke film of serie kijk je het liefst?
"Áls ik Netflix (dat doe ik niet zo heel vaak), vind ik alle genres leuk zolang het maar geen horror is. Een favoriet heb ik niet, al vond ik 'Bridgerton' en 'The Queens Gambit' erg goed."

Wat is je guilty pleasure?
"Chocola! Het liefst eet ik een reep met pure chocola, noten en cranberries, weet alleen niet hoe die precies heet. Je moet natuurlijk niet elke avond een reep wegwerken, maar het kan best een keer 's avonds bij de thee of koffie."

Wanneer zijn voor jou de vijf weken geslaagd?
"Ik hoop in ieder geval een keer het podium te halen. Vorig jaar eindigde ik bij de World Cup-finale in Heerenveen als derde op de 1500 meter en het zou heel mooi zijn als ik de internationale lijn van vorig jaar kan doortrekken. Verder wil ik mijn beste beentje voorzetten op de mass start en de team pursuit en hier is het hoogste treetje ook nooit uitgesloten. Hoewel het jammer is dat Japan er niet bij is, denk ik dat we als ploeg mooi ervaring kunnen opdoen richting de Olympische Spelen. Wat ik van het WK verwacht, vind ik lastig te zeggen. Normaal gesproken heb je al wat World Cups gereden en weet je ongeveer hoe je er internationaal voor staat, maar daar kan ik nu niks zinnigs over zeggen."

Bekijk hier de andere van de serie:
In de bubbel met Marwin Talsma
In de bubbel met Francesca Lollobrigida
In de bubbel met Patrick Roest
In de bubbel met Femke Kok
In de bubbel met Bart Swings

Alles lezen over de bubbel? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan