Tickets
Shop
Nieuws 24 mrt 2020

Femke Kok kiest voor 'goede mix' bij Team Reggeborgh

Femke Kok schaatst de komende twee seizoenen voor Team Reggeborgh. De 19-jarige Friezin heeft dinsdag een contract getekend tot en met de Olympische Winterspelen van Beijing bij de ploeg van coach Gerard van Velde.

Foto : Sander Chamid

Kok, wereldkampioene allround bij de junioren, maakte dit jaar indruk door meteen op het
hoogste niveau mee te doen bij de senioren. Na afloop van het seizoen had ze over interesse van andere teams dan ook niet te klagen. "Ik heb voor Reggeborgh gekozen, omdat ik deze ploeg het beste bij mij vind passen. Sporttechnisch denk ik dat ik me hier het beste kan ontwikkelen, maar ik vind het ook een hele leuke groep. Er zitten ervaren, maar ook jonge schaatsers bij, een goede mix."

Kok gaat bij Team Reggeborgh onder meer samentrainen met Ireen Wüst, die bij de World Cup-finale in Heerenveen wereldkundig maakte dat ze haar carrière bij dit team zal afsluiten. Voor Kok was dat een belangrijke reden om voor Reggeborgh te kiezen. "Ik vind het echt heel leuk dat zij in de ploeg zit. Ze heeft zoveel ervaring en daar kan ik zoveel van leren."

Voor de jonge rijdster uit Nij Beets was het afgelopen seizoen er eentje om niet te vergeten. Bij de KPN NK Afstanden eind december verraste ze vriend en vijand door met 38,14 de derde tijd te noteren en zich te plaatsen voor de grote toernooien. Bij de EK Afstanden in Heerenveen reed ze voor het eerst in haar leven onder de 38 seconden (37,66) en eindigde ze als vierde. Bij de WK Afstanden in Salt Lake City verbeterde ze haar eigen juniorenwereldrecord met 37,45. "Ik had niet gedacht dat ik nu al mee zou kunnen doen bij de senioren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan