Tickets
Shop
Nieuws 07 feb 2019

Hoe kan ik de wedstrijden volgen dit weekend?

Ga er maar eens goed voor zitten, want het is een volle schaatsweek. Met wedstrijden in alle disciplines, in binnen- en buitenland. Van wereldkampioenschappen tot competitiewedstrijden. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Soenar Chamid

ISU WK Afstanden (7-10 februari)
In Inzell staat een van de grote krachtmetingen van dit seizoen op het programma: de WK Afstanden. Vier dagen lang wordt er gestreden om de wereldtitels op de individuele afstanden en de teamonderdelen. Op donderdag starten we meteen met een een primeur: voor het eerst staat er een een WK-titel teamsprint op het spel. De wedstrijden zijn donderdag en vrijdag te volgen op NPO 2, zaterdag en zondag op NPO 1 en alle dagen live op NOS.nl. Alle informatie, programma, deelnemers, uitslagen én meeschrijflijsten voor de lange afstanden, vind je hier.

Bavarian Open (6-10 februari)
Een grote Nederlandse delegatie start deze week op de Bavarian Open. Onder andere Thomas Kennes, Niki Wories, Dmitry Epstein/Liubov Efimenko en Michel Tsiba/Daria Danilova rijden hun korte en lange kür in Oberstdorf. Klik hier voor meer informatie en uitslagen.

Sofia Trophy (6-10 februari)
In de Bulgaarse hoofdstad staat de Sofia Trophy op het programma. Namens Nederland betreden Melissa Hopman en Chelsea Verhaegh het ijs. Meer informatie vind je hier.

ISU World Cup finale shorttrack (8-10 februari)
De shorttrackers rijden in Turijn hun laatste World Cup van dit seizoen. Suzanne Schulting schreef vorige week het klassement over de 1000 meter al op haar naam. Wie pakken de overwinning op de andere afstanden? Klik hier voor meer informatie.

ISU Junior World Cup finale (8-10 februari)
De buitenbaan van Baselga de Pinè vormt het decor van de derde en laatste Junior World Cup. Talent TeamNL is afgereisd naar Italië samen met bondscoach Jetske Wiersma. Wordt het net zo'n oranje feestje als in Helsinki? Alle informatie vind je hier.

StarClass 6 (8-10 februari)
De shorttrackers rijden in het Italiaanse Bergamo hun laatste StarClasswedstrijd. Veel Nederlanders, waaronder Avalon Aardoom, Marijn Wiersma, Jens van 't Wout en Niels Kingma, verschijnen aan de start. Meer informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 12 (9 februari)
Na een weekje bijkomen van de Weissensee strijkt het marathonpeloton neer in Enschede voor de twaalfde KPN Marathon. De beloften trappen af om 17.45 uur, vervolgens betreden de Topdivisie dames om 19.15 uur het ijs. De avond wordt afgesloten door de Topdivisie heren vanaf 20.30 uur. De wedstrijden zijn vanaf 19.10 te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon. Klik hier voor meer informatie.

Rabo Holland Cup 3 (9-10 februari)
Op de derde Rabo Holland Cup staan alle afstanden (behalve de langste) op het programma. Deze  wedstrijd in Tilburg is tevens selectie voor de NK Afstanden neo-senioren. Meer informatie vind je hier.

Bokaal 4 (9-10 februari)
In Eindhoven starten de kunstrijden voor hun vierde Bokaal. Ditmaal komen de cateogireen mini, midi en maxi in actie. Klik hier voor meer informatie.

Regionale wedstrijd schoonrijden (7 februari)
In Hoorn vindt donderdag een regionale wedstrijd schoonrijden plaatst. Deze wedstrijd vindt plaats van 12.30 tot 16.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Europees Jeugd Olympisch Festival (10-15 februari)
Op zondag wordt het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) geopend in Sarajevo. Talent TeamNL bestaat uit zes sporters: vier shorttrackers, een kunstrijdster en een alpineskiër. Maandag 11 februari begint het toernooi en op vrijdag 15 februari is de sluitingsceremonie. Meer informatie vind je hier.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan