Tickets
Shop
Nieuws 07 feb 2019

Wie zitten er in de selectie voor het WK junioren?

De selectiecommissie langebaan heeft de rijders bekendgemaakt voor het WK Junioren, van 15 tot en met 17 februari in Baselga di Piné. Talent TeamNL zal bij het WK op deze Italiaanse openluchtbaan bestaan uit tien schaatsers.

Foto : Sander Chamid

RTC Noord Friesland is goed vertegenwoordigd met vijf rijders, waaronder kersvers allroundkampioen Merijn Scheperkamp. Allroundkampioene Robin Groot zal eveneens uitkomen op het WK. Femke Kok is terug in de selectie na een aantal weken met tegenslagen.

In Italië rijden de junioren een allroundtoernooi en afstandskampioenschappen ineen. Er wordt gestreden om de wereldtitels op de 500, 1000, 1500, 3000 meter (dames) en 5000 meter (heren). Deze afstanden tellen ook mee voor het allroundklassement. Op zondag wordt het WK afgesloten met de teamonderdelen.

De selectie ziet er als volgt uit:
Vrouwen

Femke Beuling (RTC Noord Friesland)
Michelle de Jong (RTC Noord Friesland)
Robin Groot (RTC Noordwest)
Femke Kok (RTC Noord Friesland)
Paulien Verhaar (RTC Oost)

Mannen
Merijn Scheperkamp (RTC Noord Friesland)
Jordy van Workum (RTC Noord Friesland)
Mika van Essen (Sprintteam Oost)
Janno Botman (RTC Noordwest)
Yves Vergeer (Okay Fashion & Jeans)

Jetske Wiersma is de bondscoach van deze Jong Oranje-equipe, Wouter van der Ploeg is tweede coach en David den Hartog reist mee als fysiotherapeut.

De hele selectie bevindt zich al in Baselga di Piné, want dezelfde rijders werken dit weekeinde (9 en 10 februari) op dezelfde ijsbaan de World Cup-finale voor junioren af.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan