Tickets
Shop
Langebaan 05 jul 2024

Nationale kalender langebaanschaatsen 2024/2025 bekendgemaakt

De sectie langebaan van de KNSB heeft deze week de kalender voor de aankomende winter definitief gemaakt. De langebaantoppers beginnen iets later dan normaal gesproken het geval is met het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen.

Foto : Soenar Chamid

Het WCKT wordt in het weekend van 8, 9 en 10 november verreden. Dan worden de tickets voor de eerste World Cups verdeeld (Nagano en Beijing). In december keren de schaatstoppers terug in de schaatshuiskamer van Nederland: Thialf in Heerenveen. Op 28 en 29 december wordt dan het Daikin NK Allround & Sprint gehouden. Die wedstrijd geldt als plaatsingsmoment voor het EK Allround & Sprint dat twee weken later gehouden wordt in datzelfde Thialf.

Vervolgens trekken de langebaners naar Noord-Amerika voor de World Cups 3 en 4 in Calgary en Milwaukee. Half februari keren ze dan terug naar Nederland voor het Daikin NK Afstanden met in de weken daarna de laatste twee World Cups in Zakopane en Heerenveen. De finale van het schaatsseizoen is daarna het WK Afstanden, gehouden van 13 tot en met 16 maart in Hamar.

Zoals te doen gebruikelijk maken de Holland Cups ook weer deel uit van de nationale schaatskalender. De eerste afspraak van het seizoen is op 26 en 27 oktober in Deventer, waar de IJsselcup tevens een moment is om kwalificatie voor het WCKT af te dwingen. Op 23 en 24 november wordt op twee locaties gereden: de Gruno Bokaal voor de allrounders en de Utrecht City Bokaal voor de snelle mannen en vrouwen. In december staat er nog een dubbele wedstrijd op het programma: Kraantje Lek voor de vrouwelijke allrounders in Haarlem en de Eindhoven Trofee voor mannen. Begin februari is in Hoorn (Holland Cup 4) dan nog een kwalificatiemoment voor het NK Afstanden, de Holland Cup Finale wordt op 22 en 23 februari gehouden in Breda.

De langebaankalender heeft met het NK Clubs (12 oktober), NK Ploegenachtervolging (10 november) en de Zilveren Bal (19 maart) weer heel wat moois te bieden aankomend seizoen.

De volledige kalender is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan