Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2021

Inlinemarathon Zandvoort treedt toe tot World Inline Cup

De skeelerwedstrijd op het circuit van Zandvoort treedt toe tot de World Inline Cup. Op de landelijke kalender die de sectie inlineskaten van de KNSB eind december presenteerde stond deze wedstrijd al in potlood aangegeven. Vrijdag maakte de World Inline Cup bekend dat het circuit onder enig voorbehoud op 7 augustus opnieuw het marathonpeloton verwelkomt.

Foto : Neeke Smit

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat inlineskaters op het autocircuit in actie zullen komen. In augustus 2020 werd namelijk nog het Daikin NK Marathon afgewerkt. Manon Kamminga en Jordy Harink kroonden zich tot de nieuwe Nederlandse kampioenen. De eveneens geplande sprintwedstrijden werden als gevolg van de slechte weersomstandigheden afgelast. Direct na afloop van het evenement gingen al stemmen op om de wedstrijd op het circuit jaarlijks terug te laten keren op de kalender. 

Afgelopen zomer moest de organisatie van de World Inline Cup vrijwel alle wedstrijden van de kalender schrappen. Enkel de wedstrijd op Madeira kon na een verplaatsing van de oorspronkelijke datum alsnog plaatsvinden. Voor 2021 heeft de organisatie van de wedstrijdreeks acht manches gepland. Marthijn Mulder is tot nog toe de enige Nederlandse winnaar van een World Inline Cup. In 2018 was hij in het Tsjechische Ostrava de beste

Kalender World Inline Cup 2021:
30 mei: Rennes (FRA)
13 juni: Funchal (POR)
19 juni: Ostrava (CZE)
3 juli: Harbin (CHN)
7 augustus: Zandvoort
19 september: Baranquilla (COL)
25 september: Berlijn (GER)
3 oktober: Dijon (FRA)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan