Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2020

Rijders willen vaker naar Zandvoort: 'Maak er een klassieker van'

Na afloop van het Daikin NK Inlineskaten Marathon in Zandvoort waren de meningen bij de rijders eensgezind: er mag wel vaker een wedstrijd georganiseerd worden. De winnares bij de dames was het meest uitgesproken en riep al vroeg uit dat wat haar betreft de KNSB ieder jaar naar het autocircuit mag terugkeren.

Foto : Glenn Wassenbergh

"Omdat het niet op de openbare weg is, kan het ook nog eens makkelijker zijn met vergunningen", vertelt de viervoudig kampioene vlak na haar huldiging. "Het zou mooi zijn om hier ieder jaar terug te keren. Maak er maar een klassieker van." Ook de zilveren medaillist bij de mannen is het daarmee eens. "Je hebt de Klim van Steenwijk en de marathon van Staphorst. Daar kan nog makkelijk een wedstrijd op het circuit bij", aldus Ruben Ligtenberg. 

"Van mij mag deze wel blijven", vertelt ook de winnares bij de junioren Lotte Veenstra. "Dit is leuker dan gewoon over de weg te rijden." Een klassieker ligt wat haar betreft het meest voor de hand. "Een NK hoeft hier niet ieder jaar." Het parcours is wat de rijders betreft aantrekkelijk genoeg om vaker een wedstrijd op te rijden. "Het viel me alles mee", vertelt Ligtenberg. "De baan was goed en de klimmetjes kom je ook goed over, zeker als je in de groep rijdt." 

Aanvankelijk was het ook de bedoeling dat het circuit na de wedstrijden werd opengesteld voor recreanten. Vanwege de coronamaatregelen en -risico's zag de KNSB uiteindelijk van het plan af. "Het is erg jammer", zei disciplinemanager Marcel Scheperkamp in juli na de testronde op Zandvoort. Aan het eind van de wedstrijddag mochten de vrijwilligers zaterdag wel een rondje rijden over het circuit. "Dat is eigenlijk een voortraject om er een jaarlijkse traditie van te maken en te kijken of we volgend jaar recreatief aan de bak kunnen. Ik denk dat veel mensen hier op Zandvoort zouden willen rijden."

Deel je mening!

powered by Typeform

Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan