Tickets
Shop
Nieuws 16 jun 2018

Marthijn Mulder boekt eerste overwinning in World Inline Cup

In het Tsjechische Ostrava heeft Marthijn Mulder de vijfde World Inline Cup gewonnen. In de wedstrijd over 33,5 kilometer bleef hij nipt voor Eugenio Landete Marquina uit Spanje en de Oostenrijker Jakob Ulreich. Mulder is de eerste Nederlandse man die zegeviert in deze competitie.

Na vier van de elf ronden door het centrum van Ostrava ging Mulder er alleen vandoor en bouwde een voorsprong op van 27 seconden. Met nog twee rondjes te gaan, sloten Landete Marquina en Ulreich aan en moest er uiteindelijk een finishfoto aan te pas komen om de winnaar aan te bepalen. Het verschil tussen de nummers één, twee en drie bedroeg respectievelijk vier- en negenduizendste van een seconde.

"Ik ben ongelooflijk blij dat het na mijn solopoging nog gelukt is om de eindsprint in mijn voordeel te beslissen. Dit is mijn eerste overwinning ooit in de World Inline Cup!", vertelt Mulder na afloop. Achter Mulder eindigde Kevin van der Horst op plek veertien met een achterstand van veertien seconden. Arno Kruims werd zestiende op drieënhalve minuut van de winnaar.

Bij de dames zegevierde de Duitse Katharina Rumpus, net als vorige week in Dijon. Verschillende uitlooppogingen mislukten en het peloton bleef bij elkaar tot het einde. In de sprint richting de streep versloeg Rumpus de Italiaanse Carlotta Camarin en Dominika Gardi uit Hongarije. Er stonden geen Nederlandse rijdsters aan de start in Tsjechië.

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan