Live
Shop
Nieuws 28 nov 2020

Loting dag 1: Leerdam tegen Wüst op eerste 1000 meter

Foto : Soenar Chamid

Vanwege de afmelding van Jorien ter Mors, die kampt met een enkelblessure, is de loting van de eerste dag van het Daikin NK Sprint op de schop gegaan. Het affiche Femke Kok tegen Jutta Leerdam op de 500 meter gaat vandaag niet door. Kjeld Nuis, titelverdediger bij de mannen, moet het op beide afstanden opnemen tegen een teamgenoot.

Bij de vrouwen komt Isabel Grevelt ter vervanging van Ter Mors in de wedstrijd. In de eerste rit neemt allroundster Melissa Wijfje, die debuteert op het Daikin NK Sprint, het op tegen Grevelt. In rit acht start Kok nu tegen Sanneke de Neeling. In de rit daarna treft Michelle de Jong haar oud-ploeggenote Leerdam. De tiende en laatste rit gaat tussen titelverdedigster Letitia de Jong en Janine Smit. De Jong schaatst haar eerste wedstrijd van het seizoen na een slijmbeursontsteking.

Op de 1000 meter zou Kok in de zevende rit tegenover Ter Mors staan, maar door de herschikking wordt Marrit Fledderus haar tegenstander. Daarna is het de beurt aan Marijke Groenewoud en Letitia de Jong, gevolgd door Elisa Dul tegen Sanneke de Neeling. In de slotrit strijden Leerdam en Ireen Wüst tegen elkaar. Wüst moest het Daikin NK Allround aan zich voorbij laten gaan vanwege een blaasontsteking, maar is inmiddels weer helemaal hersteld.  

De titelfavorieten volgens de stemmers van de poll, voor de afmelding van Jorien ter Mors

De vier mannen van Team Jumbo-Visma, allen kanshebber voor de nationale sprinttitel, komen op de 500 meter achtereenvolgend in actie. In rit zes neemt Thomas Krol het op tegen Thomas Geerdinck. Daarna verschijnen Kai Verbij en Lennart Velema aan de start, gevolgd door Hein Otterspeer tegen Gijs Esders. In de laatste rit staat Dai Dai N'tab tegenover Jesper Hospes. Het geel-zwarte geweld wordt onderbroken door titelverdediger Kjeld Nuis tegen Ronald Mulder in rit negen. 

 In de slotrit van de 1000 meter treffen Nuis en Esders elkaar. Mulder komt al in de derde rit in actie tegen Geerdinck. In rit zeven zijn Velema en Otterspeer aan elkaar gekoppeld, gevolgd door een onderling duel tussen N'tab en Krol. In de negende rit starten Wesly Dijs en Verbij. 

Bekijk hier de volledige loting van het Daikin NK Sprint.

Verbij heeft een streepje voor als het aan de stemmers van de poll ligt

Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan