Tickets
Shop
Nieuws 28 nov 2020

Geen Ter Mors op Daikin NK Sprint: 'Dit is een ongelofelijke domper'

Jorien ter Mors heeft zich met een enkelblessure afgemeld voor het Daikin NK Sprint. De 30-jarige rijdster van Team IKO trok zich zaterdagochtend in extremis terug voor het toernooi waar ze na het Daikin NK Allround van vorige week haar pijlen op had gericht.

Foto : Soenar Chamid

Ter Mors ging afgelopen dinsdag tijdens een training door haar enkel. De afgelopen dagen hoopte ze nog dat het herstel voorspoedig zou verlopen, maar zaterdag moest ze toch de conclusie trekken dat ze niet van start kon gaan. "Ik vind het een ongelofelijke domper dat ik dit weekeinde niet kan schaatsen, want ik had mijn zinnen op dit NK gezet", liet Ter Mors via haar team weten. "Het is vreselijk frustrerend, maar mijn enkel doet nu gewoon te veel pijn om dit weekend hard te schaatsen."

Voor Ter Mors komt de afmelding extra hard aan, omdat ze vorige week, terwijl ze aan de leiding ging bij het Daikin NK Allround, de afsluitende 5000 meter liet schieten. Omdat haar voorsprong op Antoinette de Jong niet groot genoeg was en  ze zich 'niet over de kop wilde jagen', besloot ze zich terug te trekken en zich te richten op andere doelen dit seizoen (waaronder dus het NK Sprint). Haar afmelding leidde tot een stormvloed van negatieve reacties op de sociale media.

"Die reacties hebben toch wel veel met haar gedaan", reageert Martin ten Hove, coach van Team IKO. "We vonden de de mensen vrij hard in hun oordeel en daar zijn we allemaal behoorlijk van geschrokken. Mede juist daardoor wilde Jorien dit weekend heel graag laten zien dat ze uit het goede hout gesneden is, dus dat ze nu niet mee kan doen, vindt ze gigantisch balen." De afmelding van Ter Mors betekent dat de 18-jarige Isabel Grevelt in haar plaats het Daikin NK Sprint kan rijden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan