Voor alle schaatsliefhebbers is er komend weekend wat wils. Marathonschaatsen in Zweden, langebaanschaatsen in Polen, shorttrack in Groningen en kunstrijden in Den Haag. Bekijk hieronder welke wedstrijden er dit weekend zijn en hoe je ze kunt volgen.

ISU WK Junioren (21-23 februari)
In het Poolse Tomaszów Mazowiecki (hoe spreek je dat uit?) vindt van vrijdag tot en met zondag het WK voor junioren plaats. De Nederlandse junioren, bestaande uit vijf heren en vijf dames, rijden vrijdag de 500 en 1500 meter, zaterdag de 1000 en 3000/5000 meter en zondag de teamonderdelen en de mass start. Voor het volledige programma en de uitslagen kun je hier terecht. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de ISU.

KPN Grand Prix 5 (22 februari)
De vijfde KPN Grand Prix is de tweede wedstrijd in het Zweedse Luleå. De eerste drie wedstrijden van de KPN Grand Prix werden op de Weissensee en de derde wedstrijd van deze serie wedstrijden staat zondag 23 februari op het programma. Op zaterdag trappen de mannen om 9.00 uur af, gevolgd door de dames om 11.00 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via schaatsen.nl/marathon, waar ook een summier liveblog zal worden bijgehouden. Ook via de social media van Meer Marathon en Schaatsen.nl kun je de wedstrijden volgen. Meer informatie vind je hier.

KPN Grand Prix finale (23 februari)
Tijdens de KPN Grand Prix finale - GARDENA Sea-ice classic op 23 februari zal het klassement worden beslist. Om 9.00 uur starten de dames voor hun 100 kilometer en een half uur laten zijn de heren aan de beurt voor hun 150 kilometer. Deze wedstrijd is live te volgen via schaatsen.nl/marathon, waar ook een summier liveblog zal worden bijgehouden. Ook via de social media van Meer Marathon en Schaatsen.nl kun je de wedstrijden volgen.

Challenge Cup & NK Kunstrijden (20-23 februari)
De Uithof in Den Haag is de komende dagen het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede atleten. Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. Voor informatie over het programma, de deelnemers en de uitslagen kun je op deze pagina terecht. De wedstrijd wordt tevens elke dag live uitgezonden.

NK Pure sprint/Supersprint (22 februari)
Het Nederlands kampioenschap Pure sprint/Supersprint vindt komend weekend plaats in Amsterdam. De C-, B- en A-junioren en (neo-)senioren zullen hier hun uiterste best doen om de nationale titel te veroveren. Naast titels is er nog meer te verdienen bij deze wedstrijd. Bekijk hier wat dat is. De wedstrijd is tevens live te volgen via deze link.

StarClass 6 (21-23 februari)
De zesde StarClass-wedstrijd wordt dit weekend in Groningen gereden. De StarClass is een competitie voor jonge shorttrackers in West-Europa en geldt als tegenligger van de Danubia Cup (competitie voor Oost-Europa). Uiteindelijk zullen de beste acht rijders per competitie worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale. Deze finale wordt dit jaar georganiseerd in Kolomna van 20 tot 22 maart. 

Danubia Cup (21-23 februari)
De zesde Danubia Cup vindt komend weekend plaats in Sisak, Kroatië. De Danubia Cup is een shorttrackcompetitie voor rijders in Oost-Europa en is de tegenligger van de StarClass. Uiteindelijk zullen de beste acht rijders per competitie worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale. Deze finale wordt dit jaar georganiseerd in Kolomna van 20 tot 22 maart.

Bekijk hier de volledige kalender.