Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2020

Voorstelrondje WK Junioren: hoe spreek je de naam van de Poolse stad uit?

Een week na de WK Afstanden voor senioren mogen de junioren hun klasse tonen op het WK voor junioren. In aanloop naar het toernooi in het Poolse Tomaszów Mazowiecki gingen we langs bij zes junioren die komend weekend meedoen aan het kampioenschap. Wat hopen ze te bereiken en hoe spreek je nou die moeilijke naam van die stad uit?

Foto : International Skating Union

Samen met Merel Conijn, Marrit Fledderus, Myrthe de Boer, Jarle Gerrits, Stefan Westenbroek en Jordy van Workum blikken we vooruit op het WK voor junioren. Van Workum zal echter niet meedoen in Polen, aangezien hij afgelopen weekend tegen een bacteriële infectie aanliep. Harm Visser werd maandag als zijn vervanger aangewezen.

Vorig jaar nam de Nederlandse delegatie 15 medailles (6x goud, 5x zilver, 4x brons) mee naar huis en dit zullen zij dit jaar willen herhalen of zelfs verbeteren. Femke Kok, die afgelopen weekend op de 500 meter nog het wereldrecord voor junioren verbeterde bij het WK voor senioren, zal er in Polen alles aan doen om haar allroundtitel te prolongeren. Hoeveel medailles denken de junioren dat er mee naar huis worden genomen? Bekijk het filmpje hieronder:

Dit zijn de tien geselecteerde rijders:
Dames

Femke Kok - RTC Noord
Robin Groot - RTC Noordwest
Marrit Fledderus - RTC Noord
Merel Conijn - RTC Noordwest
Myrthe de Boer - RTC Noord
 
Heren
Jarle Gerrits - RTC Zuid
Yves Vergeer - Okay Fashion & Jeans
Stefan Westenbroek - RTC Oost
Kai in ’t Veld - Sprintteam Oost

Harm Visser - RTC Noord (vervanger van Jordy van Workum)


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan