Tickets
Shop
Nieuws 22 okt 2015

Boer gemotiveerd voor laatste seizoen

Margot Boer staat aan het begin van haar laatste seizoen. Dat maakte de sprintster bekend bij de presentatie van Team Continu. “Dit is in principe mijn laatste jaar.”

Foto : Neeke Smit

Vorige winter liet Boer al weten te twijfelen over het voortzetten van haar loopbaan, maar ze ging als vanouds gewoon de voorbereiding voor een nieuw seizoen in. Nu heeft ze voor zichzelf wel uitgemaakt dat het haar laatste zal zijn. “Vorig jaar was er het hele seizoen twijfel, maar aan het einde van het jaar was ik er niet blij mee om mijn carrière o af te sluiten.”

Daarbij hervond Boer het vuur om er nog een zomer vol voor te trainen. “Ik heb de motivatie gevonden in mezelf en in de groep leuke meiden om me heen”, vertelt ze. “Zo’n groep trekt je mee, je wil erbij blijven.”

De beslissing om van deze winter het slot van haar schaatsloopbaan te maken heeft Boer veel rust gegeven. Dat komt haar presteren alleen maar ten goede, denkt ze. Vorig jaar zorgde de twijfel voor onrust en versterkte het de wisselvalligheid in haar rijden.

Met het genomen besluit heeft Boer zich met volle kracht op de voorbereiding van het seizoen gestort. Een luie afscheidstournee zit er niet in. “Ik ga er niet de kantjes van aflopen. Ik ga er vol voor.”

Pittiger

Daarbij heeft de Continu-rijdster een stuk pittigere voorbereiding gehad dan voorheen. De complete ploeg trainde harder dan ooit. “We hebben zwaarder getraind, intensiever vooral.”

Die nieuwe aanpak kwam voort uit de ambities van de ploeg. “We willen allemaal naar een hoger niveau. Neem nu de Olympische Spelen, ook daar kwam ik tekort om echt voor de overwinning te rijden. En als je meer wil dan moet je veranderen.”

“Je weet dat de oude manier niet genoeg heeft gebracht en de Amerikanen rijden zomaar anderhalve seconde sneller. Dan heb je een andere aanpak nodig”, legt ze uit. En al tijdens de zomer merkte ze het effect. “Ik kan veel meer aan dan ik dacht. Ik ben benieuwd of het zich uitbetaald.”

Al tijdens de intensieve trainingen van de zomer had Boer helder voor ogen wat het haar moest brengen. “Als ik het zwaar had dan dacht ik aan de WK Afstanden in Kolomna.” Daar wil Boer meedoen om de overwinning op de 1000 meter.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan