Tickets
Shop
Nieuws 14 mrt 2024

Freek van der Ham en Meike Veen naar Development Team Jumbo-Visma

Meike Veen mag zich na haar succesvolle WK Junioren aansluiten bij de opleidingsploeg van Sicco Janmaat. Ook haar teamgenoot bij TalentNED Freek van der Ham maakt de overstap.

Foto : Jumbo-Visma

De 19-jarige Meike Veen won individueel drie bronzen medailles bij het WK Junioren, zilver op de ploegenachtervolging en de wereldtitel teamsprint. Dat een contract bij een commerciële ploeg zou lonken was daarom geen verrassing. Ze is blij dat er voor haar een plek is bij Jumbo-Visma, waar ze vanaf 1 april onder contract staat. "Ik heb een goed gesprek gehad met Sicco en vond het fijn dat we dezelfde mening hadden over wat voor schaatsster ik ben. Dat vond ik heel belangrijk.”

Ook haar collega Freek van der Ham, goed voor twee bronzen medailles in de World Cups Junioren, kijkt ernaar uit om in het geel-zwart te schaatsen. “Als klein mannetje wist ik al dat ik hier ooit naartoe wilde. Ik heb meerdere toffe aanbiedingen gehad, maar Jumbo-Visma stak er wat mij betreft wel bovenuit. Dit is de plek waar ik denk het hardst te kunnen schaatsen”, klinken de woorden van de Nederlands kampioen allround bij de junioren.

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED, is blij dat de twee schaatsers de overstap vanuit zijn stal naar een commerciële ploeg maken. Hij haalt de bijzondere weg van Van der Ham aan: Freek meldde zich vorig jaar bij TalentNED met een brutaal en overtuigend verhaal. Hij zei: ‘Ik geloof in mezelf en denk dat ik bij deze ploeg mijn carrière een enorme boost kan geven.’ Dat heeft hij het afgelopen jaar geweldig waargemaakt. Freek is een complete allrounder die voldoende snelheid op de korte afstanden heeft en de mogelijkheid heeft om in het tweede deel van een lange afstand de gaskraan nog een keer open te draaien. Meike heeft mede door haar efficiënte slag en een volwassen manier van schaatsen in korte tijd flinke stappen gemaakt. Ik zie geen enkele reden waarom beide rijders niet nog een paar stappen kunnen zetten.”

Eerder maakte de opleidingsploeg bekend afscheid te nemen van Myrthe de Boer en Evelien Vijn.

Bekijk alle transfers in dit overzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan