Tickets
Shop
Nieuws 02 mrt 2024

Jumbo-Visma neemt afscheid van onder meer Dai Dai N'tab

Na de slechte winter van Jumbo-Visma, waarin slechts een bronzen medaille werd gewonnen op het WK Afstanden, heeft het team besloten vijf aflopende contracten niet te verlengen. Voor Dai Dai N'tab, Reina Anema en Serge Yoro is geen plek meer in de geel-zwarte brigade

Foto : Soenar Chamid

Dat Jumbo-Visma op dit moment kiest voor een nieuwe teamsamenstelling mag geen verrassing heten. Veel toppers kwakkelden met hun vorm, tobden met de techniek en haalden daardoor het WK Afstanden niet. Onder meer Merijn Scheperkamp, Thomas Krol, Kai Verbij, Dai Dai N'tab en Jorrit Bergsma presteerden (een gedeelte van) deze winter onder hun niveau. 

Voor de 29-jarige Dai Dai N'tab betekent het afscheid bij Jumbo-Visma het einde van vier jaar schaatsen onder Jac Orie, waarin hij onder meer brons pakte op het WK Afstanden. Op Instagram laat hij weten dat de laatste 1,5 jaar zeer teleurstellend was en dat hij binnenkort meer zal vertellen over zijn toekomst. Zijn schaatsen wil hij nog niet aan de wilgen hangen. 

Ook voor Reina Anema en Serge Yoro houdt het avontuur bij Jumbo-Visma op. Anema, die sinds 2021 lid was van de ploeg, behaalde op de NK's van 2021 drie medailles, maar verloor daarna de aansluiting met de top. Yoro was afkomstig van het Development Team en maakte aan het begin van dit seizoen de overstap naar de hoofdmacht, alleen bleven de gewenste resultaten uit. Ook Myrthe de Boer en Evelien Vijn, beiden sinds 2022 rijdend in het geel-zwart, konden zich niet bewijzen. Eerder werd al bekend dat de wegen van Jordy van Workum en Jumbo-Visma scheiden. 

Van de overgebleven rijders bij Jumbo-Visma zijn er nog verschillenden die een aflopend contract hebben. Onder meer Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma - de Jong, Jorrit Bergsma, Kai Verbij en Merel Conijn waren tot en met 2024 verzekerd van hun plek. Er zijn wel twee aanwinsten voor komend seizoen. De ploeg heeft Remco Stam overgeheveld van de marathontak naar de langebaanploeg en shorttrackcoach Dave Versteeg komt de staf versterken.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan