Tickets
Shop
Nieuws 01 apr 2021

Jeugdwedstrijd inlineskaten onderdeel van pilot met toegangstesten

Na toestemming van het ministerie van VWS organiseert de KNSB in samenwerking met NOC*NSF op zaterdag 17 april een inlineskatewedstrijd voor kadetten en junioren B. Het testevenement is onderdeel van de pilot met toegangstesten die landelijk wordt gehouden. Eerder werd al geëxperimenteerd met concerten, festivals en theatervoorstellingen.

Foto : Neeke Smit

De testevenementen zijn bedoeld om te kijken of sociale en sportactiviteiten in deze coronaperiode op een veilige en verantwoorde manier eerder mogelijk zijn. Afhankelijk van de resultaten zou het dus zo kunnen zijn dat coronamaatregelen sneller dan eerst losgelaten worden. Het testevenement in Heerenveen wordt georganiseerd door IJs- en Skeelerclub Lindenoord uit Wolvega en wordt volgens strenge coronaprotocollen gehouden. Het wedstrijdprogramma bevat een korte en een lange afstand. 

In totaal kunnen 96 rijders meedoen (op uitnodiging, 24 per sekse per categorie). Zij moeten net als alle andere betrokkenen bij entree een negatieve coronatest kunnen overleggen. Het testen voor het pilotevenement wordt in opdracht van het ministerie uitgevoerd door Stichting Open Nederland. Binnen een half uur na de test volgt de uitslag per mail. Via de app CoronaCheck kan iedereen met een negatieve uitslag vervolgens met een QR-code het wedstrijdterrein op. De test moet minstens 48 uur voor aanvang van de wedstrijd afgenomen zijn. Er hoeft niet betaald te worden voor de test. 

De negatieve coronatest vooraf is geen vrijbrief om alle maatregelen los te laten. Zo is publiek nog altijd niet welkom en moet ook de anderhalve meter afstand op het wedstrijdterrein in acht genomen worden. De negatieve coronatest is een middel om de risico's te verkleinen. Helemaal wegnemen is niet mogelijk. 

Eerder deze week werd al bekend dat de KNSB ook inlineskatewedstrijden voor topsporters mag organiseren. Deze wedstrijden vinden plaats in de periode van 30 april tot en met 19 juni. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan