Tickets
Shop
Nieuws 28 okt 2020

Drie schaatsers van Team Reggeborgh in quarantaine

Ronald Mulder, Janno Botman en Michelle de Jong moeten vrezen voor hun deelname aan de Daikin NK Afstanden. De drie rijders van Team Reggeborgh hebben klachten die passen bij het coronavirus en zullen later vandaag de uitslag van de coronatest ontvangen.

Foto : Neeke Smit

Voor Mulder (34), Botman (20) en De Jong (21) komen de klachten qua tijdstip niet echt gelegen. Over een paar dagen wordt het schaatsseizoen namelijk afgetrapt met de Daikin NK Afstanden in Heerenveen. Of het drietal aan deze wedstrijd mee kan doen, hangt af van de uitslag die naar alle waarschijnlijkheid woensdagmiddag binnenkomt. "Het is te hopen dat het negatief is, maar we moeten overal rekening mee houden", aldus coach Gerard van Velde tijdens een digitaal persmoment.

Mochten deze uitslagen positief zijn, dan zal contactonderzoek moeten uitwijzen wie er wel of niet in Thialf aan de start mag verschijnen op basis van het coronaprotocol. "Het zou een hard gelag zijn als we niet met het hele team aan de start kunnen staan", aldus Van Velde. "We proberen de voorzorgsmaatregelen zo goed mogelijk in acht te nemen, maar je ontkomt er niet aan. Er gebeuren allerlei dingen die in een normaal seizoen niet gebeuren. Daar moet je mee om zien te gaan en het beste uit jezelf naar boven halen. We doen er alles aan om zo goed mogelijk aan de start te staan."

Voor het team van Van Velde zou het niet de eerste tegenvaller van het seizoen zijn. Een aantal weken geleden werd Kjeld Nuis tijdens een trainingskamp in Inzell positief op het coronavirus getest, waarna alle leden van het team tien dagen in quarantaine moesten. Nuis is inmiddels weer negatief getest en stond vrijdag voor het eerst sinds twintig dagen weer op het ijs. Hoewel drie weken in quarantaine hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten, heeft Nuis zich voor komend weekend op drie afstanden ingeschreven. 

Of hij überhaupt met enige vorm aan de start staat, vindt zijn coach lastig te beoordelen. "Hij heeft nog geen enkele tempo gedaan, dus dat is een groot vraagteken", stelt Van Velde. "Kjeld wil heel graag schaatsen en na de 500 meter van vrijdag zullen we kijken of het verstandig is om ook nog een 1000 en 1500 meter te rijden." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan