Tickets
Shop
Nieuws 08 okt 2020

Kjeld Nuis positief getest op corona

Kjeld Nuis is donderdag in het Duitse Inzell positief getest op het coronavirus. De 30-jarige rijder van Team Reggeborgh had de afgelopen dagen lichte klachten en bleef uit voorzorg in zijn hotel. Donderdagochtend bleek Nuis positief te zijn op COVID-19.

Foto : Soenar Chamid

De overige leden van het team van trainer Gerard van Velde hebben zich na de positieve uitslag van Nuis teruggetrokken in het hotel in het Zuid-Duitse plaatsje. Schaatsers en leden van de begeleidingsstaf blijven daar voorlopig in quarantaine zoals de protocollen voorschrijven. De KNSB is ingelicht en het wachten is nu op nadere instructies van de GGD Duitsland. 

Voor Nuis kwam de positieve test als een verrassing. "Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben dus best wel verbaasd over de uitslag. Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief, net als de rest van het team", aldus Nuis, die komend weekend een trainingswedstrijd zou rijden.

Woensdagavond werd de Max Aicher Arena in Inzell al gesloten nadat er in het Duitse team twee rijders positief werden getest op het coronavirus. Alle ploegen werden verzocht om - net als de Duitse ploeg - in zelfisolatie te gaan en zich zo snel mogelijk te laten testen. Afhankelijk van de volledige testresultaten wordt besloten of en zo ja wanneer de hal weer opengaat. De hal blijft in ieder geval tot zaterdagochtend dicht.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan