Tickets
Shop
Nieuws 04 nov 2020

KNSB past schaatskalender aan: geen marathons in 2020

Nu het kabinet vanwege corona de beperkingen voor de sportwereld handhaaft, heeft de KNSB besloten de schaatskalenders tot 1 januari 2021 aan te passen. Bij het marathonschaatsen en kunstrijden zijn alle wedstrijden voor dit kalenderjaar afgelast. Voor alle disciplines wordt gezocht naar een alternatieve invulling na de jaarwisseling.

Foto : Hidde Muije

Bij het marathonschaatsen zijn de wedstrijden 4 tot en met 7 in het klassement om de KNSB Cup geschrapt. "Vreselijk jammer, maar de volksgezondheid staat voorop. Dit besluit is onvermijdelijk", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. Ook de Trachitol Trophy, de vierdaagse die gepland stond van 26 tot en met 29 november, gaat voorlopig niet door. Hiervoor worden nieuwe data gezocht in het nieuwe kalenderjaar.

In het kunstrijden stond voor 21 en 22 november in Utrecht de KNSB Cup 1 op het programma. Deze wedstrijd is afgelast. Voor de Lumière Cup (10-13 december) wordt een nieuwe datum gezocht. Of Nederlandse rijders worden uitgezonden naar internationale wedstrijden, met name de NRW Trophy in Dortmund (26-29 november), wordt binnenkort beslist. 

In het shorttrack is definitief een streep gezet door de KNSB Cup 2 en wordt gezocht naar een nieuwe datum voor KNSB Cup 3, in januari 2021. Recent ging op het laatste moment een streep door de International Invitation Cup (IIC). De KNSB zoekt naar alternatieven om de nationale toprijders in december nog wedstrijden te kunnen laten rijden.

Bij het langebaanschaatsen zijn tot 1 januari alle regionale en landelijke wedstrijden afgelast. Dit betreft onder meer de Utrecht City Bokaal (21-22 november) en de Rabo Holland Cup 3 (5-6 december), die golden als selectiewedstrijden voor de NK's. Ook het NK Sprint voor junioren is afgelast.

Voor de door NOC*NSF erkende topsporters gaat de KNSB, na het succes van de Daikin NK
Afstanden afgelopen weekeinde, door met de organisatie van het Daikin NK Allround (21-22
november), het Daikin NK Sprint (28-29 november) en het WK Kwalificatietoernooi (26-28
december).


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan