Tickets
Shop
Nieuws 02 nov 2020

Geen Lumière Cup in december

De organisatie van de Lumière Cup ziet zich genoodzaakt om de vijfde editie voorlopig uit te stellen. De internationale wedstrijd voor synchroonschaatsen stond gepland van 10 tot en met 13 december. "De impact van de nationale en internationale beperkingen als gevolg van de coronapandemie laten ons geen keuze", aldus de organisatie.

Foto : Piet van Es

De wedstrijd in Eindhoven zou in 2020 voor het derde jaar op rij een officiële ISU-wedstrijd zijn. Voor een land als Nederland is het een zeer prestigieuze wedstrijd, met vooral bij de vorige editie in 2019 een aantrekkelijk deelnemersveld die strijden om punten voor de wereldranglijst. "Het spijt ons dat er geen goede manier is om in de huidige omstandigheden een internationale competitie te organiseren. Zodra het mogelijk is zullen we een nieuwe datum communiceren."

Om tegemoet te treden aan de wensen van veel synchroonteams om toch een vorm van (internationale) competitie te organiseren, verkent de organisatie de mogelijkheden van een online evenement. Daarbij nemen de deelnemers zichzelf op video op, waarna de kür door een jury bekeken en beoordeeld wordt. De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat de Lumière Cup later in het seizoen alsnog verreden kan worden. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan