Tickets
Shop
Nieuws 05 apr 2019

Royal A-ware stopt na vijf jaar met sponsoring marathonploeg

Royal A-ware stopt met ingang van april met sponsoring van de marathonschaatsploeg onder leiding van coach Jillert Anema. Het bedrijf was vijf jaar aan de formatie van Anema verbonden.

Foto : Soenar Chamid

"Afgelopen jaren heeft Royal A-ware de marathonschaatsploeg met volle overtuiging ondersteund. We zijn trots op het team en de goede resultaten die zij hebben bereikt", aldus topman Jan Anker van de afzwaaiende sponsor. "Deze sponsoring heeft daarnaast een mooie bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid van Royal A-ware."

"We hebben de ploeg vijf jaar gesteund; een mooie periode om het stokje over te dragen aan een volgende sponsor. Wij wensen de ploeg en de rijders alle goeds en nog vele mooie resultaten in de toekomst." Eerder werd al bekend dat Evert Hoolwerf (naar AB Vakwerk) en Erik Jan Kooiman (naar Okay Fashion & Jeans/Interfarms) niet verder zouden gaan bij de ploeg. Voor komend seizoen trok Anema wel al Jordy Harink aan. De 24-jarige natuurijsspecialist komt over van Bouw & Techniek. 

Anema heeft ook nog een langebaanploeg, met easyJet als hoofdsponsor, onder zijn hoede. Of de luchtvaartmaatschappij de komende jaren de geldschieter blijft van de ploeg, is nog onduidelijk. Wel werd er vorig jaar gezegd dat de intentie er was om door te gaan tot de Winterspelen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan