Tickets
Shop
Nieuws 23 aug 2018

Anema zo trots als een aap met nieuwe sponsor easyJet

EasyJet heeft vandaag op Schiphol in de aanwezigheid van Jorrit Bergsma en Irene Schouten aangekondigd de schaatssport in te stappen. De luchtvaartmaatschappij zal in ieder geval komend seizoen de geldschieter zijn van Team easyJet, de ploeg van coach Jillert Anema.

Foto : Vincent Riemersma

Het contract met de Britse vliegtuigmaatschappij geldt in eerste instantie alleen voor dit seizoen, maar de intentie is om zeker tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Peking door te gaan. Team easyJet is een langebaanteam dat bestaat uit dertien rijders. De namen worden pas tijdens de ploegenpresentatie in oktober bekendgemaakt. Wel biechtte Anema op dat de ploeg vijf jonge rijders en een aantal oudgedienden betreft.

Het team van Anema kwam jarenlang uit onder de naam Clafis, maar eind mei stapten de schaatstrainer en zijn rijders op. Ze werden het niet eens met toenmalige geldschieter Bert Jonker over de invulling van het team. Na die contractbreuk zocht Anema via zijn connecties naar een nieuwe geldschieter. Al snel kwam hij in contact met easyJet en dat was meteen een goed gevoel. "Het is alsof je helemaal gek bent op iemand en diegene ook op jou", zei Anema op de persconferentie. "Ik ben zo trots als een aap."

"Het is een geweldige dag voor mijn team en de Nederlandse schaatssport. Ik ben ook blij voor mijn schaatsers dat hiermee een periode van onzekerheid wordt afgesloten en dat wij als Team easyJet ons nu volledig op het komende schaatsseizoen kunnen richten. Ik zie uit naar de successen die wij als Team easyJet gaan behalen."

Natuurlijke combinatie
William Vet, manager van easyJet in Nederland, kijkt uit naar het nieuwe schaatsseizoen. "EasyJet is al ruim twintig jaar verbonden met Nederland en niets is zo Nederlands als schaatsen", zegt hij. "Schaatsen is een sport die aansluit op de mentaliteit en waarden van easyJet: werken als één team, met een goede dosis passie en gedreven door een pioniersgeest."

"Het team van coach Anema behoort tot de wereldtop met sporters die daarvoor dagelijks het beste uit zichzelf moeten halen, net als onze crew. Om voorloper te blijven zijn wij beide dagelijks bezig met efficiëntie en innovatie op onder andere het gebied van aerodynamica en big data. Kortom, een natuurlijke combinatie."

Volgens Anema komt er geen co-sponsor bij. Wel hoopt de 63-jarige coach nog met een sprintploeg te komen, maar die formatie moet op zichzelf gaan staan. En voor het marathonteam, vorig seizoen was dat Royal A-ware, is Anema nog in gesprek met een geldschieter. "We willen de beste sponsor binnenhalen. Er is nog geen deal, maar ik denk dat we wel tot overeenstemming komen."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan