Tickets
Shop
Nieuws 18 jan 2019

AB Vakwerk bevestigt tweejarig contract Evert Hoolwerf

Evert Hoolwerf zal na vijf jaar de ploeg van Jillert Anema verlaten. AB Vakwerk bevestigt dat de 23-jarige Eemdijker een tweejarig contract heeft getekend bij de groene formatie. Bij zijn nieuwe marathonploeg zal hij onder meer Gary Hekman en zijn neef Willem Hoolwerf tegenkomen.

Hoewel traditioneel de meeste contractbesprekingen plaatsvinden op de Weissensee, heeft AB Vakwerk zijn grote slag al geslagen. Teammanager Teun Breedijk haalt met Hoolwerf namelijk een veelwinnaar binnen. Hoolwerf won de afgelopen twee jaar het jongerenklassement in de KPN Marathon Cup en schreef diverse wedstrijden op zijn naam. Dit jaar was hij de sterkste in de Trachitol Trophy.

Na vijf jaar bij de stal van Anema is het nu dus tijd voor een andere aanpak. Naar verluidt verliep de samenwerking met de technische staf bij Royal A-ware niet meer goed en was hij toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik schaats omdat ik het een verschrikkelijk leuk spelletje vind, en dat plezier wil ik terugvinden. Daarom wilde ik verandering", geeft Hoolwerf aan in het persbericht van de ploeg. Hij sprak met meerdere teams, maar AB Vakwerk voelde goed en bleef over.

Boeve is uiteraard ook blij met de nieuwste aanwinst voor zijn ploeg. "Hij is al een gearriveerde winnaar, maar blijft een megatalent. Ik ben heel blij dat hij voor ons team heeft gekozen, omdat ik denk dat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen als een sterke persoonlijkheid op en rond het ijs. Ik weet zeker dat er nog meer in hem zit.”

Hoolwerf maakt het huidige seizoen in dienst van Royal A-ware wel gewoon af. Daarna stapt hij dus over naar de groene formatie, waar hij naast sprinter Hekman ook zijn neef Willem zal treffen. Ook Willem Hoolwerf reed in het verleden voor de ploeg van Anema, maar verliet deze in 2016. Na een jaartje soleren in de marathons stapte hij vorig jaar over naar AB Vakwerk. Bart Hoolwerf, het jongere broertje van Evert, schaatst bij Okay Fashion & Jeans/Interfarms. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan