Tickets
Shop
Nieuws 24 feb 2019

Erik Jan Kooiman verruilt Royal A-ware voor Okay

Na vijf jaar in de ploeg van Jillert Anema zal Erik Jan Kooiman na het huidige seizoen het vertrouwde nest verlaten. De schaatser verruilt Team Royal A-ware voor Okay Fashion & Jeans/Interfarms, de ploeg van onder meer Sjoerd den Hertog en Crispijn Ariëns.

"Ik heb eigenlijk best lang getwijfeld: wat ga ik doen met mijn leven?", grapt Kooiman, die de afgelopen maand veel nadacht over de toekomst van zijn schaatscarrière. Hij dacht er zelfs even over na om te stoppen. "Dan kom je toch tot de conclusie dat je er nog niet klaar mee bent. Ik heb mooie jaren bij Royal A-ware gehad, maar het is tijd voor iets nieuws, nieuwe prikkels en een nieuwe omgeving."

Omdat Bart Hoolwerf vertrekt bij de formatie van Okay - geruchten gaan over een overstap naar AB Vakwerk - kwam er een mooie plek vrij in het team van ploegleider Edward van Dijk, die Kooiman benaderde. "Ik heb er van de week wel een half nachtje van wakker gelegen, maar toen dacht ik: ik ga het gewoon doen. Toen heb ik het ook meteen tegen iedereen gezegd."

Kooiman is de tweede aanwinst voor de oranje-zwarte brigade van Okay. Eerder maakte de ploeg al bekend dat Robert Post de rangen komend seizoen versterkt. Bart Hoolwerf en Marcel van Ham zullen de ploeg na dit seizoen verlaten. Wat Robert Bovenhuis gaat doen is nog niet bekend.

Het vertrek van Kooiman bij de ploeg van Jillert Anema betekent ook dat hij op de langebaan niet meer in het oranje pak van Team easyJet zal verschijnen. Wel houdt hij nog focus op de tien kilometer. "Maar dan vanuit de marathon. Eerst een goede zomer draaien, en dan zien we hoe het gaat."

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan