Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 02 nov 2017

Dilemma's met Kjeld Nuis: 'Er gaat niks boven leven op boerderij'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma’s. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Kjeld Nuis.

Foto : Neeke Wassenbergh

Bio
Naam: Kjeld Nuis
Geboortedatum: 10-11-1989
Geboorteplaats: Leiden
Specialiteit: 1000 en 1500 meter
Opmerkelijk: Nuis won vorig seizoen twee wereldtitels bij de WK Afstanden, namelijk op de 1000 en 1500 meter. Daarnaast schreef de sprinter van Team LottoNL-Jumbo het wereldbekerklassement op zijn naam.
Twitter: @KjeldNuis
Instagram: @kjeldnuis

Dilemma's 
1000 of 1500 meter
"De 1000 meter is meer mijn afstand. De 1500 meter was constant vorig seizoen, die afstand gaat ook steeds beter, maar op de 1000 heb ik alles gewonnen. Dat zegt genoeg." 

Goud mislopen op één duizendste of brons winnen
"Sorry, wat? Hoe moet ik daar nou uit kiezen? Geen van beide. Als sporter ga je altijd voor het hoogst haalbare, dus voor goud."

Emmen of Leiden
"Leiden. Een mooiere stad met een relaxte sfeer. Emmen is een heel fijne plek om te wonen, het is er rustig en de natuur is mooi, maar als je voor de gezelligheid gaat, kies je voor Leiden."

Zelf koken of uit eten?
"Uit eten. Ik kook niet heel vaak, mijn vriendin Jill doet het meestal. Zij kan het echt goed. Ik kan het ook wel, maar neem vaak de tijd niet. Als ik thuiskom van twee trainingen vind ik het altijd magistraal als zij het eten heeft gemaakt. Ik ga liever uiteten, dat scheelt ook afwas." 

Ook @kjeldnuis is een #probarista #barista #cycling #cyclinglife #iceskating #latteart

Een bericht gedeeld door Velokoffie (@velokoffie) op

Espresso of cappuccino
"Laat ik het zo zeggen: je hebt koffie leren drinken met cappuccino, ik vind het ook erg lekker. Alleen weten ze in een café vaak niet hoe ze een goede cappuccino maken. Regelmatig verbranden ze de melk en dan wordt zo'n bakkie niet bepaald lekker. Een espresso is daarentegen altijd goed. Ik vind het een lastige. Ik ga voor espresso, behalve als ik de cappuccino zelf mag maken, want ik ben een pro, ha! Ik heb thuis een goede espressomachine van Velokoffie. Het social media-account van dat merk had een paar weken geleden mijn foto gepakt en gedeeld, omdat ik een mooie cappuccino had gemaakt. Echt lachen. Ik vind het leuk om bakkies te maken. Samen met Wouter olde Heuvel (oud-schaatser en nu assistent-coach bij Team Justlease.nl, red.) heb ik op zijn verjaardag een baristacursus gedaan. Dat vond ik geweldig." 

Stad of boerderij
"Boerderij. Heerlijk. Daar kan niks tegenop. Ik vind het echt mooi. Na mijn loopbaan zou ik graag op een boerderij gaan wonen met Jill en ons zoontje Jax, maar ik zit stiekem af en toe al te kijken, ha."

Goud winnen bij WK Sprint of olympisch zilver
"Olympisch zilver. Ik ga voor de afstanden. Het WK Sprint is altijd een subdoel geweest. Het is mooi dat ik daar vorig seizoen zilver heb gewonnen, maar nu ik twee keer wereldkampioen ben geworden bij de WK Afstanden wil ik het ook bij de Olympische Spelen laten zien. Als deze twee keuzes het hoogst haalbare zijn, dan ga ik voor die zilveren olympische medaille."

Spreken of zwijgen
"Spreken. Ik vind het mooi om mezelf te laten horen. Het ligt er natuurlijk ook aan met wat voor mensen je bent, want uiteraard ben ik ook weleens verlegen. Bij ons in de ploeg wordt er negen van de tien keer slap geouwehoerd, dat kan ik prima. Over schaatsen praten gaat ook goed, maar er zijn ook genoeg zaken waar ik niet zo veel vanaf weet. In dat soort situaties weet ik niet of ik snel mijn mond open zou trekken."

❤️

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis) op

Zomer of winter
"Ik doe een wintersport, maar ik ga toch voor de zomer. In de winter als er natuurijs ligt, vind ik dat mooi, maar ik ben altijd blij als het weer boven de twintig graden is." 

Bier of wijn
"Van een rood wijntje bij het eten of 's avonds op de bank met je meissie kan ik erg genieten. Mijn schoonouders hebben echt de lekkerste wijn ooit. Ze hebben ook twee keer de prijs voor lekkerste wijn van het jaar gewonnen. Ik haal daar dus regelmatig een doosje." 

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Vroeg naar bed. In het verleden ging ik vaak laat naar bed, maar tegenwoordig is de motivatie zo groot om de volgende dag fit op te staan. Ik vind van mezelf dat ik vroeg naar bed moet. Om tien uur slapen kan ik niet, dus vaak gaat rond elf uur het lichtje uit."

Online shoppen of kopen in de winkel
"In de winkel. Ik haat online bestellen. Tenminste ik vind online bestellen wel leuk, maar als het dan niet past, kan ik daar heel slecht tegen. Dan ga ik liever op een vrije dag even naar een winkelstraat om wat kleren te passen. Daarnaast vind ik het leuker en gezelliger. Je hebt tegenwoordig van die stretch spijkerbroeken en die zijn echt chill. Ideaal voor onze schaatsbenen. Een net pak kopen, is overigens drama. Vaak is het jasje de juiste maat, maar is de broek drie maten te klein." 

KOERS! 🚴🏽💨 Op naar de Omloop van de Kompanije #NWVG #Filaboys

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis) op

Fietsen of inlineskaten
"Fietsen. Vroeger keek ik echt op tegen urenlange fietstrainingen, maar tegenwoordig vind ik het echt leuk. Skeeleren is heel leuk, maar bij het fietsen kun je jezelf meer meten. Daarnaast vind ik het competitieve ervan leuk en dat kan ik niet op skeelers. Dan houdt het al snel op. Ik ben vorig jaar ook mee gaan doen aan wedstrijden, zat zelfs een paar keer in de kopgroep, ha. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik voor een wielerkoers net zo zenuwachtig kan zijn als voor een schaatswedstrijd."

Twitter of Instagram
"Instagram. Ik denk dat het Twittertijdperk een beetje ten einde is. Mensen en bedrijven hechten tegenwoordig meer waarde aan Instagram. Ook zie je dat een sponsor het belangrijk vindt dat iemand veel likes of volgers heeft. Je kunt in deze tijd geen televisieprogramma meer kijken of ze sluiten niet af met: 'like ons op Facebook en Instagram'. Ik zat laatst RTL Boulevard te kijken en die hadden een item over de negatieve gevolgen van het gebruik van social media. Toen sloten ze af met: 'dit was RTL Boulevard voor vandaag, kijk morgen weer en vergeet ons niet te liken op Instagram en Facebook.' Ik kwam niet meer bij. Heerlijk."

Trainingsbroek of spijkerbroek?
"Spijkerbroek. Ik loop al zo vaak in een trainingsbroek, die ben je soms wel zat. Het is ook weleens lekker om na het trainen even normale kleren aan te trekken en niet met sport bezig te zijn."

Serie of film
"Serie. Ik vind het lekker om er helemaal in te zitten. We zijn vaak weg van huis, dus ik kijk best veel series. Ik vind het superchill om tussen trainingen door even een aflevering te kijken. Ik ben momenteel bezig met Narcos. Prachtig. In de ploeg lopen we ook iedere keer die stemmetjes na te doen. Dat is lachen. Beetje gek doen, hoort erbij."

Dilemma's op donderdag 35: Evert Hoolwerf
Dilemma's op donderdag 34: Sanne van der Schaar
Dilemma's op donderdag 33: Nico Ihle
Dilemma's op donderdag 32: Janine Smit
Dilemma's op donderdag 31: Iris van der Stelt
Dilemma's op donderdag 30: Simon Schouten
Dilemma's op donderdag 29: Daan Breeuwsma
Dilemma's op donderdag 28:
 Janneke Ensing
Dilemma's op donderdag 27: Roxanne van Hemert
Dilemma's op donderdag 26: Erik Jan Kooiman
Dilemma's op donderdag 25: Mathias Vosté

Dilemma's op donderdag 24: Floortje Mackaij
Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10
Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan