Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 31 aug 2017

Dilemma's met Janneke Ensing: 'Met twee sporten een WK halen is ook een prestatie'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week met Janneke Ensing, die zich heeft geplaatst voor het WK Wielrennen.

Foto : Neeke Smit

Bio
Naam: Janneke Ensing
Bijnaam: Jannes
Geboortedatum: 21-09-1986
Woonplaats: Gieten
Team: Speelman-Haak (marathonschaatsen) en Alé Cipollini (wielrennen)
Specialiteit: Marathonschaatsen, massastart
Opmerkelijk: Ensing heeft zich geplaatst voor het WK wielrennen dat op 23 september in Bergen plaatsvindt.
Twitter: @JannekeEnsing
Instagram: @JannekeEnsing

Dilemma's
Klimmen of dalen
"Klimmen. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik heb best wel angst met dalen. Tijdens de Giro Rosa is er een meisje heel hard gevallen, ze is net uit een coma. Er zitten risico’s aan. Ik ben ook niet van jongs af aan op mijn fiets gestapt, ben pas laat begonnen. Ik denk dat dat de reden is. Ik word er wel beter in maar ik neem liever geen risico's."

Geselecteerd voor WK wielrennen in Bergen😁🎉 🚴🏻📸 @anton_vos #wkwielrennen2017 #bergen

Een bericht gedeeld door Janneke Ensing (@jannekeensing) op

Film of serie
"Oef... Ik kijk allebei eigenlijk amper. Ik denk toch GTST, dat volg ik nog steeds wel. Ik ben daar niet zo van eigenlijk. Als ik op pad ben, ben ik voornamelijk veel met mijn werk bezig. En ik lees veel boeken gerelateerd aan sportvoeding, diëten. Ben nu met een nieuw boek bezig over sportvoeding."

Koken of uit eten
"Ik hou heel erg van koken. Doordat ik heel veel van huis ben mis ik mijn keuken heel erg. Als er tijd is om uit eten te gaan vind ik het zeker wel lekker. Maar koken staat wel op één."

Healthy banana bread

Een bericht gedeeld door Janneke Ensing (@jannekeensing) op

Spreken of zwijgen
"Spreken. Ik kijk eerst wel de kat uit de boom als ik ergens nieuw ben, maar als ik me een beetje op mijn gemak voel laat ik wel van me horen. Vooral met die Italiaanse ploeg. Je kan beter over bepaalde dingen praten zodat je weet hoe mensen over dingen denken, dat heb ik in de loop van de jaren wel geleerd. Hup, to the point, en zeg het maar gewoon."

Elfstedentocht of Olympische Spelen
"Haha, ja. Die is lastig. Ik las laatst een stukje van iemand die zei, 'de Elfstedentocht, daar weet je alle winnaars nog wel van'. Dat klopt ook wel weer maar als sporter zijnde zou ik toch voor de Olympische Spelen kiezen. Dat is nog iets groter dan de Elfstedentocht."

Zomer- of Winterspelen
"Dat is wel een lastige vraag, die houd ik lekker open. Het duurt nog heel lang voor de volgende Zomerspelen, ik weet nog niet of ik dan nog sport. Of het nou fietsen of schaatsen is, dat maakt me niet uit. Allebei? Dat zou kunnen, als ik het dit jaar haal. Als dat niet lukt dan haal ik dat sowieso niet meer. Maar het is mogelijk. Een paar jaar geleden haalde ik het WK met schaatsen. Met twee sporten een WK halen, dat is ook een prestatie!"

Strand of bergen
"Ik houd echt van een strandvakantie. Als ik op vakantie ga dan ga ik voor het mooie weer, sowieso boven de vijfentwintig graden. Echt relaxen, omdat ik zoveel van huis ben en veel dingen doe. Op vakantie kan ik bijkomen en helemaal niks doen, daar houd ik echt van. Die bergen zie ik wel weer als ik ga trainen."

Wijn of bier
"Bier sowieso niet. Wijn op zijn tijd wel, met de ploeg doen we het wel eens bij wedstrijden. Het hoeft voor mij niet per se, ik drink niet heel veel."

Kopgroep of massasprint
"Kopgroep. De massasprint zou me nooit niet lukken. Ik hou er niet van, dat duwen en trekken. Daar ben ik niet zo in thuis."

Lang opblijven of vroeg naar bed
"Vroeg naar bed. Ik sta wel op tijd op. Wat is vroeg? Rond uur of acht ben ik wel uit mijn bed. Langer dan negen uur zal ik zelden halen. Als ik er later uit ga voel ik me ook niet heel veel beter."

Altijd in de regen fietsen of tijdens elke rit een lekke band
"Ehm. In de regen fietsen is ook niet echt mijn hobby, ha. Maar een lekke band is ook niet fijn. Ik heb zelden een lekke band, ik kan ze op één hand tellen. Ik neem meestal ook wel een telefoon mee en als het enigszins kan dan bel ik mijn ouders op, als het slecht weer is en ik ben al verkleumd. Sommige banden zijn zo stroef, die krijg ik er dan ook niet op. Dan moet ik wel bellen. Met goed weer verwissel ik een bandje wel maar ik heb het dus bijna nooit meegemaakt. Met regen moet je je fiets weer schoonmaken. Dan kies ik toch voor de lekke band."

Dilemma's op donderdag 27: Roxanne van Hemert
Dilemma's op donderdag 26: Erik Jan Kooiman
Dilemma's op donderdag 25: Mathias Vosté

Dilemma's op donderdag 24: Floortje Mackaij
Dilemma's op donderdag 23: Bart Mol
Dilemma's op donderdag 22: Alexandra Ianculescu

Dilemma's op donderdag 21: Valentina Berga-Belloni
Dilemma's op donderdag 20: Yara van Kerkhof

Dilemma's op donderdag 19: Bianca Roosenboom
Dilemma's op donderdag 18: Pim Schipper
Dilemma's op donderdag 17: Francesca Lollobrigida
Dilemma's op donderdag 16: Annouk van der Weijden
Dilemma's op donderdag 15: Anna van den Bos
Dilemma's op donderdag 14: Vincent de Haître
Dilemma's op donderdag 13: Moniek Klijnstra
Dilemma's op donderdag 12: Jochem Uytdehaage
Dilemma's op donderdag 11: Margot Boer
Dilemma's op donderdag 10
Chris Huizinga
Dilemma's op donderdag 9: Suzanne Schulting
Dilemma's op donderdag 8: Anice Das
Dilemma's op donderdag 7: Gary Hekman
Dilemma's op donderdag 6: Thomas Kennes
Dilemma's op donderdag 5: Niels Mesu
Dilemma's op donderdag 4: Melissa Wijfje
Dilemma's op donderdag 3: Yvonne Nauta
Dilemma's op donderdag 2: Thomas Krol
Dilemma's op donderdag 1: Jouke Hoogeveen
 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan