Live
Shop
Nieuws 30 dec 2016

Suzanne Schulting pakt EK-ticket: 'Ik had echt geen idee'

Tegen eigen verwachtingen in plaatste Suzanne Schulting zich tijdens de KPN NK Afstanden voor het EK Sprint. Op de vraag of ze daar ook aan mee gaat doen; of dat ze het NK Shorttrack van datzelfde weekend verkiest luidt het dan ook: “Ben ik geplaatst? ik had echt geen idee!”

De juniore traint in de nationale shorttrackselectie bij Jeroen Otter; maar ambieert naar eigen zeggen al van jongs af aan de combinatie met het langebaanschaatsen. “Ik moet nu gewoon kijken naar het allerbeste programma om medailles te halen op de Olympische Spelen. Ik wil niet op allebei de disciplines net buiten de boot vallen. Het een moet het ander niet tegenwerken.”

Waar de verbazing bij Schulting na haar 1000 meter heerst, is coach Jeroen Otter alles behalve verrast. “Natuurlijk had ik dit verwacht, ze is een kanjer”, lacht hij. Dus wat wordt het; NK Shorttrack of EK Sprint? “Daar gaan we eerst nog rustig over nadenken. Je moet je afvragen wat de meerwaarde is van het NK of  EK. Waarmee draai je een beter seizoen? Is zo’n leuk uitstapje goed, of verlies je dan een beetje je doel: het EK Shorttrack en WK Shorttrack in Ahoy.”

Geen angst

Otter heeft eerder deze winter Jorien ter Morst zien vertrekken bij de nationale shorttrackploeg, omdat zij zich op het langebaanschaatsen wilden richten. Angst dat hij binnenkort ook Schulting ziet gaan heeft hij niet. “Absoluut niet zelfs. Kijk, Jorien verloor haar motivatie, omdat ze niet meer dacht te kunnen winnen op de shorttrack en dat bij de langebaan wel deed. Maar zij heeft ook gewoon twee keer goud gepakt op de langebaan in Sotsji, en een vierde, vijfde en zesde plaats op de shorttrack." 

"Multidisciplinair moet geen doel op zich worden, maar het kan prima", besluit hij. "Ik vind het supermooi om met zulke toptalenten te werken. Kijk naar die big smile die ze al de hele week heeft!”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan