Tickets
Shop

Vikingrace

vr 10 mrt - za 11 mrt
Marker Heerenveen

De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi dat sinds 1989 wordt georganiseerd door STC Rutten gaan zo'n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De deelnemers komen onder andere uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken.

Veel schaatsers die nu aan de internationale top staan hebben in het verleden ereplaatsen behaald tijdens de Viking Race. Bekende oud deelnemers zijn onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Koen Verweij, Marrit Leenstra en Kai Verbij. Tijdens het toernooi worden de buitenlandse schaatsers ondergebracht in gastgezinnen. Uit de contacten tussen de deelnemers en gastgezinnen zijn al vele internationale vriendschappen ontstaan.

Deelnemers
Nederland neemt bij de Viking Race deel met twee teams: een team van het gewest Friesland en een team Nederland. Namens het Gewest Friesland worden 6 rijders, welke in het verzorgingsgebied van Heerenveen (Thialf) en Leeuwarden (Elfstedenhal) woonachting zijn, uitgenodigd. De 6e rijder van Friesland is in principe een lid van STC Rutten (zie deelnemers STC-Rutten).

De KNSB is verantwoordelijk voor de selectie van de deelnemers die deel mogen uitmaken van de
Nederlandse ploeg. De buitenlandse deelnemers worden geselecteerd en aangemeld door hun eigen bond. De buitenlandse bonden gebruiken hiervoor hun eigen selectiecriteria.


Locatie

Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Google Maps openen

Programma

Alles over de Vikingrace vind je op deze eventwebsite.

Tijdschema vrijdag 10 maart:
Inrijden vanaf      07:30 tot 07:45 uur.

Wedstrijd            08:00 – 11:15 uur  meisjes/jongens 11 t/m 13 jaar

                         11:16 – 11:28 uur  meisjes 14 jaar 500m

                         12:10 – 16:30 uur  meisjes/jongens 14 t/m 16 jaar.                                    

Tijdschema zaterdag 11 maart:

Inrijden vanaf      07:30 tot 07:45 uur.   

Wedstrijd            08:00 -  11:30 uur  meisjes/jongens 11 t/m 13 jaar        

                         12:00 -  17:00 uur  meisjes/jongens 14 t/m 16 jaar.


Uitslagen

De uitslagen kun je vinden op schaatsen.nl/uitslagen.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}