Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2014

Krol: 'Snelle opening te veel van het goede'

Thomas Krol ging zaterdag bij de World Cup in Obihiro als snelste van start van het hele deelnemersveld, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de negende plaats. Ook dat had alles te maken met zijn snelle opening.

Foto : Sander Chamid

“Ik ging er hard in en dat was achteraf gezien misschien niet heel slim. In de laatste ronde moest ik dat namelijk echt bekopen”, zegt Krol in gesprek met schaatsen.nl.

Ondanks dat de rijder van beslist.nl, als sprinter zijnde, het verschil op de 1500 meter moet maken op de eerste 700 meter, was zo snel starten geen bewuste keuze. “Maar die snelheid kwam zo makkelijk. Ik had niet eens echt door dat ik zo hard begon”, aldus Krol.

Bij de KPN NK Afstanden werd Krol knap derde. Dat hij twee weken later als negende eindigde, voelt echter niet als een teleurstelling. “Op de NK reed ik misschien wel mijn beste race ooit. Het is aan mij om dat te evenaren en uiteindelijk te verbeteren. Vandaag maak ik een tactisch foutje, maar word ik toch nog negende. Daar ben ik niet ontevreden mee.”

Krol hoopt volgend weekend, bij de World Cup in Seoul, te kunnen profiteren van de ervaring van de race in Obihiro. “Ik moet daar misschien wel iets minder enthousiast en gretig beginnen, want dit was te veel van het goede. Als ik dat doe hoop ik het verval in de slotronde beperkter te houden om zo hoger te eindigen dan ik hier deed. Dat is een mooi doel.”

Volg alles rondom de ISU World Cup in Obihiro via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan