Tickets
Shop
Nieuws 16 nov 2014

Lee blijft de rapste

Sang-Hwa Lee heeft bij de World Cup in Obihiro ook de tweede 500 meter van het weekend gewonnen. De Koreaanse was de rapste in 37.93.

Nao Kodaira (38,06) werd, net als vrijdag op de eerste 500 meter, tweede. Opvallende bronzenmedaillewinnares was Vanessa Bittner uit Oostenrijk. De pas 19-jarige rijdster had vrijdag de zege gepakt in de B-groep en was daarom naar de A-divisie gepromoveerd. Daar reed ze meteen naar een podiumplaats in een tijd van 38,33.

Margot Boer was de beste Nederlandse op de meest ondankbare positie: de vierde plek. Ze reed met een degelijke race naar 38,44.  In duizendsten was ze daarmee nipt sneller dan de Japanse Maki Tsuji, die lang aan de leiding stond.

Boers ploeggenote bij Team Continu, Thijsje Oenema, volgde niet ver daar achter. Oenema deed 38,62 seconden over de 500 meter en werd zevende.

Floor van den Brandt kwam tot 38,82. Dat leverde haar de achtste positie op. Haar ploeggenotes Bo van der Werff en Anice Das troffen elkaar al vroeg in het programma. Van die twee Afterpay-dames was Van der Werff de snellere. Zij werd met 38,84 negende en Das werd met 39,05 veertiende.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Obihiro via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan