Tickets
Shop
Langebaan 27 mrt 2024

Jumbo breekt contract Joep Wennemars open, Marrit Fledderus langer bij Reggeborgh

Team Jumbo-Visma heeft het doorlopende contract van Joep Wennemars opengebroken en met een jaar verlengd. De Dalfsenaar rijdt daardoor tot en met de Olympische Spelen van Milaan in dienst van de ploeg van Jac Orie.

Foto : Soenar Chamid

Wennemars verbeterde zich afgelopen seizoen stelselmatig, vooral in de tweede helft van het seizoen werd dat zichtbaar. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op de 1000 meter en pakte zilver op het Daikin NK Sprint. Hij mocht vervolgens aantreden op het WK in Inzell, maar daar stelde Wennemars teleur met een rommelige eerste dag. De 21-jarige sprinter lag vast tot en met 2025, maar in overleg met de ploeg plakt Wennemars er nu nog een jaar aan vast.

"Ik ben heel erg blij dat we het traject dat we zijn ingegaan door kunnen zetten tot en met de Olympische Spelen van Milaan", zegt Wennemars. "Ik heb veel vertrouwen in het team en voel me enorm gewaardeerd dat ze mij als één van de speerpunten zien richting Milaan. Ik heb heel veel zin om het proces voort te zetten." Wennemars is sinds 2022 lid van de ploeg Jumbo-Visma. "Ik heb tot nu toe elk jaar een mooie stap gemaakt. Als ik me op deze manier blijf doorontwikkelen, heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt richting de Spelen.”

Coach Jac Orie was dit seizoen lovend over de prestaties van Wennemars en is blij dat de jongeling langer bij hem blijft. "Joep is een groot talent, ik ben heel erg blij dat we samen naar de Olympische Spelen van Milaan kunnen toewerken. Hij heeft de afgelopen twee seizoenen ontzettend goed gepresteerd en bezit alle ingrediënten die nodig zijn om de absolute top te halen. Met zijn passie en toewijding past hij bovendien perfect in ons team."

Marrit Fledderus tekent nieuwe deal bij Team Reggeborgh
Ook bij Team Reggeborgh gaan de contractverlengingen in rap tempo door. Na Wesly Dijs heeft nu ook Marrit Fledderus haar verbintenis bij de groen-zwarte brigade van Gerard van Velde verlengd. De sprintster blijft twee jaar langer bij het team waar ze in het voorjaar van 2021 herenigd werd met Femke Kok. “Ik ben heel blij met mijn contractverlenging”, zegt Fledderus. “Ik heb het erg naar mijn zin in dit team en denk dat ik bij Reggeborgh nog verder kan groeien. Dat geeft me veel vertrouwen voor de komende twee jaar.”

Foto : Soenar Chamid

Eerder verlengde Kok haar contract tot na de Spelen van Milaan. Michelle de Jong is zoals verwacht vertrokken bij het team waar haar oudere zus Antoinette recent tekende. Op Instagram richtte ze zich in een bericht aan de ploeg waar ze de afgelopen jaren actief was: "Bedankt voor de kansen en lessen in de afgelopen vijf jaar. Ik heb niet alles eruit kunnen halen dit seizoen, maar ik heb veel geleerd. Op naar een nieuw avontuur."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaanschaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan