Tickets
Shop
Nieuws 26 mrt 2024

Contractverlenging voor Wesly Dijs

Wesly Dijs blijft tot en met de Olympische Spelen van 2026 in de kleuren van Schaatsteam Reggeborgh rijden. Van de huidige ploeg is de middellangeafstandspecialist de enige die vanaf het begin in 2018 betrokken is bij de ploeg van Gerard van Velde.

Foto : Neeke Smit

“Schaatsteam Reggeborgh is als een tweede familie voor mij en ik ben blij dat ik daar vanaf het begin bij hoor. Het is heel mooi om het team te zien groeien van zeven rijders tot waar we nu staan met zijn allen. Zeker gezien de prestaties van ons team. Het geeft vertrouwen voor de komende twee jaar", klinken de woorden van Dijs.

In de zes seizoenen bij Reggeborgh haalde hij twee bronzen medailles op het Daikin NK Afstanden, zowel in 2021 als in 2024. Die laatste plak leverde hem een ticket op naar het WK Afstanden in Calgary, waar hij zesde werd op de schaatsmijl. In december 2022 pakte hij zijn eerste wereldbekergoud, door de 1500 meter op het snelle ijs van Calgary te winnen. Later dat seizoen was hij ook de snelste over 1000 meter in Polen. 

Onlangs werd bekend dat Reggeborgh tot 2030 betrokken blijft bij het schaatsen. De ploeg trok eerder deze maand al Gert Wierda en Antoinette Rijpma - de Jong aan, terwijl Michelle de Jong te horen kreeg dat ze de ploeg moest verlaten. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan