Tickets
Shop
Langebaan/Marathon 26 mrt 2024

Jorrit Bergsma terug bij Albert Heijn Zaanlander

Na zijn vertrek bij Jumbo-Visma hing het al een tijdje in de lucht, nu is het officieel: Jorrit Bergsma (38) rijdt de komende twee seizoenen in dienst van Albert Heijn Zaanlander. De Friese stayer keert terug bij de ploeg van Jillert Anema.

Foto : Soenar Chamid

Bergsma boekte de grootste successen in zijn lange loopbaan bij de ploeg van de excentrieke coach, maar gaf in het voorjaar van 2022 aan toe te zijn aan iets nieuws. Hij vond onderdak bij het Jumbo-Visma van Jac Orie, waar destijds een leegloop van stayers was. Zijn periode bij de geel-zwarten werd echter niet wat Bergsma ervan had gehoopt. In zijn eerste seizoen moest de Fries wennen aan de werkwijze van de Haagse coach, de start van het tweede seizoen werd gehypothekeerd door een gebroken schouder in de zomer.

De 36-jarige Bergsma was na het WK Afstanden in Calgary vastbesloten zijn carrière voort te zetten in de hoop nog wat moois te maken van de Olympische Spelen in Milaan. Bergsma besloot te vertrekken bij Jumbo-Visma, waar een groot aantal rijders vertrokken is. Al snel werd contact gelegd met Anema, de coach waar de langeafstandsrijder drie olympische medailles won, drie keer wereldkampioen werd op de 10 kilometer en verschillende titels op de marathon pakte.

Bergsma heeft een contact voor twee jaar getekend bij de ploeg waar hij het langebanen weer kan combineren met het marathonschaatsen.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaanschaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan