Tickets
Shop
Nieuws 28 mrt 2024

Albert Heijn Zaanlander vindt nieuwe allroundster in Merel Conijn

Irene Schouten liet met haar vertrek een groot gat achter bij Albert Heijn Zaanlander. Als sparringpartner voor onder meer Marijke Groenewoud is nu Merel Conijn aangetrokken. Zij verbindt zich tot en met de Spelen van Milaan aan de ploeg en verlaat Jumbo-Visma.

Het contract van Merel Conijn bij Jumbo-Visma liep dit seizoen na twee jaar af. De schaatsster heeft besloten zich onder de vleugels van Jillert Anema verder te willen ontwikkelen, ze heeft voor twee jaar getekend bij de ploeg van Anema. De Nederlands kampioene allround van 2022 was een groot talent op de lange afstanden, maar Conijn kende in haar tijd bij de geel-zwarte formatie vooral malheur door een calciumtekort. Een fout die ze zichzelf hard aanrekende en haar meer dan een jaar kostte.

Tijdens het Daikin NK Allround van een maand geleden liet de 22-jarige schaatsster zien terug in vorm te raken, mede door een indrukwekkende vijf kilometer. Na afloop van dat weekend vertelde ze uit te kijken naar komend seizoen, om eindelijk weer een volledige winter te kunnen draaien. Dat zal ze doen met onder anderen Groenewoud, Melissa Wijfje en Jorrit Bergsma als teamgenoten. Laatstgenoemde maakte deze week officieel bekend terug te keren bij Albert Heijn Zaanlander.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaanschaatsen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan