Tickets
Shop
Langebaan 01 jul 2024

Internationaal gezelschap en vertrouwde coach moeten Jutta Leerdam naar succes brengen

Op 9 mei maakte Jutta Leerdam bekend zich niet aan te sluiten bij een van de Nederlandse teams, maar voor een individuele route te kiezen. Daarna volgde een lange mediastilte, totdat ze op maandagmiddag weer van zich liet horen.

Foto : Soenar Chamid

Passend bij Jutta Leerdam kiest ze ervoor om via haar eigen Instagramkanaal een update te geven over hoe het met haar gaat. De 25-jarige schaatsster werkt sinds enkele maanden samen met haar oude coach Kosta Poltavets, die haar ten tijde van Team Worldstream - de ploeg opgezet door Leerdam en haar toenmalige vriend Koen Verweij - ook ondersteunde. Met hem won ze in 2022 de wereldtitel op de 1000 meter. De twee hadden een goede band, waardoor de naam van de coach de laatste maanden al vaker genoemd werd in combinatie met de sprintster. 

Poltavets en Leerdam: samen zoeken naar perfectie. | Foto : Neeke Smit

Leerdam laat daarnaast weten regelmatig aan te sluiten bij Team Novus, het internationale collectief onder leiding van Daniel Greig en Michel Mulder. "Novus is een geweldige ploeg met veel stafleden uit de tijd van mijn eigen schaatsteam, die ik vertrouw en waar ik in geloof." Met onder anderen de Nederlandse Dione Voskamp en Naomi Verkerk heeft ze goede sparringpartners. 

Leerdam sluit haar bericht af met de volgende tekst: "Een andere route kiezen is een uitdaging en verandering kan soms eng zijn... Maar weet dat het soms nodig is om een hoger niveau te halen dan je ooit gedaan hebt."

Eind april kwam Leerdam met het nieuws dat ze er met haar oude ploeg Jumbo niet uit was gekomen. De contractonderhandelingen tussen beide partijen hadden lang geduurd en ketsten uiteindelijk af. Ook gesprekken met IKO brachten Leerdam niet wat ze precies zocht. Vervolgens vertelde ze in mei dat ze alleen verder zou gaan, waarbij ze toegaf dat het niet de makkelijkste route zou worden.

Na verschillende malen haar vriend Jake Paul opgezocht te hebben in Puerto Rico, is ze nu in Nederland voor een trainingsperiode met Novus. Zo bond ze onder meer haar ijzers onder op de Utrechtse shorttrackbaan. Nu het zomerijs in Inzell en Thialf nadert, zal de Westlandse voornamelijk in Europa verblijven. 

@juttaleerdam

Getting support from / inspiring the girlies is the best 💗

♬ original sound - mlniminter ™

 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan