Tickets
Shop
Langebaan 30 mrt 2023

Weer nieuwe aanwinst IKO: allroundtalent Jade Groenewoud

Na Stijn van de Bunt en Pien Hersman is Jade Groenewoud het derde talent dat zich aansluit bij Team IKO. De 19-jarige schaatsster uit Hengelo reed twee jaar bij TalentNED. Bij de ploeg van de gebroeders Ten Hove heeft ze een contract getekend voor drie jaar.

Foto : Douwe Bijlsma/Orange Pictures

De wereldkampioene allround bij de junioren van 2022 heeft spannende weken achter de rug. “Al een tijdje terug had ik een gesprek met Erwin en Martin ten Hove gehad. Ze wilden vervolgens intern overleggen hoe ze het team zouden invullen. Bij de ploegen is het altijd erg passen en meten. Ik was daarom extra blij toen ik onlangs het verlossende belletje kreeg met de boodschap dat ze mij er graag bij willen hebben. Ik ben opgelucht dat het nu allemaal rond is.”

Tijdens het afgelopen WK Junioren won de 19-jarige brons in het allroundklassement. Met Angel Daleman en inmiddels oud-ploeggenote Chloé Hoogendoorn werd ze wereldkampioene op de ploegenachtervolging. “Ik heb twee jaar bij TalentNED gezeten. Dat beviel heel goed, maar ik was ook toe aan een nieuwe stap. Ik wilde kunnen leren van ploeggenoten”, geeft de rijdster aan die als laatstejaarsjunior de ‘nestor’ van het talententeam was geworden.

Bij Team IKO kan Groenewoud zich optrekken aan rijdsters als Joy Beune en Robin Groot, die zich eveneens focussen op de (middel)lange afstanden. De allroundster kijkt hier enorm naar uit. “De trainers hadden een duidelijk verhaal. Met meiden als Joy en Robin hebben we een heel mooie allroundtrein. Het spreekt me ook erg aan dat er met de jongens in het team getraind wordt. Verder denk ik dat het een heel fijne ploeg is. Het is voor mij een goede stap.”

De allroundster zal verhuizen van Enschede naar Heerenveen. “Komende week kan ik een woning bezichtigen. Het scheelt dat ik bij TalentNED al deels uit huis ben gegaan. Ook wonen er vriendinnen van mij in Heerenveen. Dat maakt het extra leuk. Ik kijk er enorm naar uit om bij Team IKO aan de slag te gaan en me hier verder te ontwikkelen.”

Pien Hersman en Stijn van de Bunt maakten de afgelopen dagen al bekend dat zij onderdeel worden van Team IKO. Bekijk hier het gehele transferoverzicht. 
Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan